16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Europski piknik

Predstavnici deset zemalja u Legradu će raspravljati o budućnosti sela u EU, ali i opustiti se uz kvalitetna vina, Crvenu jabuku i vatromet
P

Kroz projekt odvijat će se kulturni, kulinarski i sportski susreti te izložba vina gdje će se prezentirati vinari s naših područja, ali i gostujućih kako se redom radi o vinskim regijama.

Ne propustite

Po prvi put ovaj se vikend u Legradu organizira Europski piknik, inače sedma po redu međunarodna manifestacija, svaki put s drugim gradom odnosno zemljom domaćinom.

Za organiziranje Piknika “u svojem dvorištu” Općina Legrad dobila je 25.000 bespovratnih sredstava iz EU fonda, a preko programa Europa za građane, kroz poglavlje Bratimljenje gradova.

Trodnevni program počinje ovog petka i održava se u centru Legrada te na ŠRC-u Fizeš.

Događanje će se povezati s Danima općine, a kroz Piknik će se raspravljati o budućnosti Europske unije i problemima koji ju danas muče, konkretno o budućnosti sela u EU.

U projektu sudjeluje 19 općina iz 10 zemalja te u njihovo ime u Legrad dolazi više od 180 ljudi. Uz hrvatske predstavnike iz Legrada, dolaze i predstavnici sedam općina iz Mađarske, tri općine iz Slovačke, dvije općine iz Rumunjske te po jedna iz Srbije, Slovenije, Češke, Njemačke, Italije i Poljske.

Također, kroz projekt odvijat će se kulturni, kulinarski i sportski susreti te izložba vina gdje će se prezentirati vinari s naših područja, ali i gostujućih kako se redom radi o vinskim regijama.

U petak će biti okupljanje i svečano otvorenje, te predavanja i uz večeru, ples pod šatorom. Subota je rezervirana za ribičko natjecanje Leskov prut, pa mimohod te kulturni program i kulinarsko natjecanje. Održat će se i predavanja te nakon izložbe vina, ples i dobra zabava uz koncert Crvene jabuke u 22.30, zaključno s ponoćnim vatrometom.

U nedjelju se održava svečana misa i nešto neformalnija druženja, uz zaključke s predavanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×