15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
važna suradnja

Predstavnici Saveza Alpe Jadran posjetili Koprivnicu, nakon sastanka u Županiji otišli i do Galerije Mijo Kovačić
P

Koprivničko-križevačka županija članica je Saveza od 2014. godine, a preko njega je  sufinancirano oko 60 projekata vrijednih oko 120 tisuća eura

Ne propustite

Koprivničko-križevačku županiju posjetili su glavni tajnik Saveza Alpe Jadran Thomas Pseiner i predstavnik Ureda Štajerske vlade Gernot Walter, koja je predsjedavajuća regija Saveza.

U Županijskoj upravi dočekao ih je zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, a tema sastanka bila je rasprava o budućnosti Saveza Alpe Jadran, kao i o zajedničkim projektima koji će se provoditi u 2023. godini.

Koprivničko-križevačka županija članica je Saveza od 2014. godine, a preko njega je  sufinancirano oko 60 projekata vrijednih oko 120 tisuća eura, dok je Županija sufinancirala njih 36, vrijednih 60 tisuća eura, kroz tematsku koordinacijsku točku za ruralni razvoj i etničku baštinu.

Foto: Kc-kžž

– Suradnja udruga kroz Savez je iznimno važna jer se tako razmjenjuju korisna iskustva sa sličnim organizacijama iz inozemstva, a u budućnosti očekujemo još veći broj projekata – rekao je zamjenik Ljubić.

U osvrtu na provedene projekte posebno je bilo riječi o projektima Amazon of Europe Bike Trail i Amazing Amazon of Europe, dok je trenutno u tijeku Innovative ICTr cycling, čija je svrha razvoj inovativnog turističkog proizvoda duž biciklističke rute “Željezne zavjese”.

Foto: Kc-kžž

Tajnik Pseiner naglasio je kako Savez nudi mogućnosti umrežavanja, razmjene mišljenja i iskustava te primjera dobre prakse, a potencijali koje nudi Europska unija mogu se iskoristiti kroz niz različitih programa. Gernot Walter dodao je kako Štajerska, kao predsjedavajuća regija, mnogo radi na tome da Savez bude platforma i servisna služba za međuregionalnu i transnacionalnu suradnju te kako se u daljnjim koracima očekuje identificiranje tematskih područja za zajedničke projekte članica Saveza, što je preduvjet za buduće projektne prijave na europske fondove.

Zamjenik Ljubić gostima je zahvalio na dolasku, a nakon sastanka krenulo se u posjet koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić, gdje je predstavljena naivna umjetnost i izložba “Put čipke”.

Foto: Kc-kžž
Foto: Kc-kžž
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×