OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO

Predstavnici vjerskih zajednica sa županom Korenom: Ove godine naglasak će biti na financiranju pripremnih radova

Predstavnike "raduje spoznaja da su crkva i vjera bez obzira na vjeroispovijest prepoznate kao bitan faktor u zajednici."

08:00h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Predstavnici Križevačke eparhije, Evangeličke crkvene općine Legrad te srpskih pravoslavnih crkvenih opština Koprivnica i Veliki Poganac posjetili su Županijsku upravu, održavši sastanak sa županom Darkom Korenom, zamjenikom Ratimirom Ljubićem te pročelnicom Melitom Ivančić. Govorilo se o aktualnostima vjerskih zajednica s fokusom na situaciju s koronavirusom.

Koren je naglasio kako u ovim trenucima nikome nije lako, istaknuvši zadovoljstvo dobrom suradnjom i dijalogom koji Županija ima sa svim vjerskim zajednicama.

– Važna nam je i obnova sakralnih objekata koje su riznice kulturne baštine, pa nastojimo u skladu s mogućnostima pomoći. Ove godine zbog nastalih okolnosti i ograničenih sredstava bit će više naglasak na financiranju pripremnih radova i planiranju za iduću godinu koja će, vjerujemo, biti zdravija i sretnija od ove – rekao je župan.

Spomenute predstavnike, stoji na županijskim stranicama, “raduje spoznaja da su crkva i vjera bez obzira na vjeroispovijest prepoznate kao bitan faktor u zajednici te kako će i dalje ustrajno raditi na poboljšanju društvenih odnosa i duhovnom rastu stanovnika Koprivničko-križevačke županije.”

Dodajmo kako je, uzevši u obzir cjelokupnu situaciju te mjere opreza uslijed epidemije, Koprivničko-križevačka županija vjerskim zajednicama donirala medicinski alkohol za dezinfekciju sakralnih objekata.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...