7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO

Predstavnici vjerskih zajednica sa županom Korenom: Ove godine naglasak će biti na financiranju pripremnih radova
P

Predstavnike "raduje spoznaja da su crkva i vjera bez obzira na vjeroispovijest prepoznate kao bitan faktor u zajednici."

Ne propustite

Predstavnici Križevačke eparhije, Evangeličke crkvene općine Legrad te srpskih pravoslavnih crkvenih opština Koprivnica i Veliki Poganac posjetili su Županijsku upravu, održavši sastanak sa županom Darkom Korenom, zamjenikom Ratimirom Ljubićem te pročelnicom Melitom Ivančić. Govorilo se o aktualnostima vjerskih zajednica s fokusom na situaciju s koronavirusom.

Koren je naglasio kako u ovim trenucima nikome nije lako, istaknuvši zadovoljstvo dobrom suradnjom i dijalogom koji Županija ima sa svim vjerskim zajednicama.

– Važna nam je i obnova sakralnih objekata koje su riznice kulturne baštine, pa nastojimo u skladu s mogućnostima pomoći. Ove godine zbog nastalih okolnosti i ograničenih sredstava bit će više naglasak na financiranju pripremnih radova i planiranju za iduću godinu koja će, vjerujemo, biti zdravija i sretnija od ove – rekao je župan.

Spomenute predstavnike, stoji na županijskim stranicama, “raduje spoznaja da su crkva i vjera bez obzira na vjeroispovijest prepoznate kao bitan faktor u zajednici te kako će i dalje ustrajno raditi na poboljšanju društvenih odnosa i duhovnom rastu stanovnika Koprivničko-križevačke županije.”

Dodajmo kako je, uzevši u obzir cjelokupnu situaciju te mjere opreza uslijed epidemije, Koprivničko-križevačka županija vjerskim zajednicama donirala medicinski alkohol za dezinfekciju sakralnih objekata.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×