Imate viška banane, a ne znate što s njom?
Banane su bogate vitaminima i mineralima, a sadrže jako malo masnih kiselina. Također sadrže malo proteina, a sastavljene su većinom od vode i ugljikohidrata.
U nastavku donosimo jednostavan recept za banana kruh.
Sastojci:
- 225 grama brašna po želji
- 125 grama maslaca
- 50 grama lješnjak ili bademovog brašna
- 4 jaja
- 4 srednje što zrelije banane
- 2 jušne žlice sirovog kakaa
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 jušna žlica praška za pecivo
- prstohvat soli
- sladilo po želji
Priprema:
Ostavite maslac par sati vani da se malo otopi. Zatim, u zdjeli istucite četiri jaja. Kada ste istukli jaja izgnječite banane. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke te u nju prebacite izgnječene banane, jaja i maslac te sve dobro promiješajte. Prebacite smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Pričekajte da se malo ohladi prije nego što počnete uživati u ovom ukusnom kruhu – kolaču, piše miss7.