Ima još dobrih ljudi

PREKRASNA GESTA Roditelji male Arie svoj su dar osvojen na natječaju epodravine poklonili potrebitim blizancima, njihova baka bila je ganuta do suza

Kad su me nazvali ostala sam iznenađena jer danas se ne možeš nečem takvom nadati, obzirom na vremena i uvjete u kojima se živi. No onda sam pomislila, Isuse, pa ima i takvih ljudi. Beskrajno sam zahvalna, priča nam baka blizanaca.

12:00h
0
Aria je baki blizanaca uručila kutiju punu igračaka // Foto: Matija Gudlin

Prekrasan završetak dobio je nagradni natječaj portala epodravina.hr u kojem su naši čitatelji birali najslađu uskršnju bebu.


Pobjedu je odnijela mala Aria Matijaković iz Koprivnice osvojivši poklon u vrijednosti od 500 kuna u trgovini Baby center u Koprivnici, no njeni su se roditelji odlučili na plemenitu gestu.

Kažu da kad su vidjeli nagradni natječaj, odlučili su prijaviti Ariu jer su taman imali fotografije uskršnje tematike snimljene u studiju.

– No od samog početka smo odlučili da ćemo, ako Aria pobijedi, poklon dati obitelji kojoj je zaista potreban. Obitelj smo pronašli preko Crvenog križa, stupili s njima u kontakt i evo nas ovdje – kažu Arijini roditelji Zoran i Mateja, koji nisu htjeli stati pred kamere, jer smatraju da njihova gesta nije ništa posebno.

Fotografija Arie koja je pobijedila na nagradnom natječaju // Aria Matijaković

No tako ne misli Vesna Kolar iz Kunovec Brega, baka dvogodišnjih blizanaca Leonela i Noela, koja je ovim činom bila ganuta do suza.

– Kad su me nazvali ostala sam iznenađena jer danas se ne možeš nečem takvom nadati, obzirom na vremena i uvjete u kojima se živi. No onda sam pomislila, Isuse, pa ima i takvih ljudi. Beskrajno sam zahvalna – priča nam baka blizanaca.

Ona je ostala bez posla prije pet godina u Bilokalnik Drvu i od tada je unatoč nizu poslanih zamolbi bez radnog mjesta. Njena kćer, majka blizanaca živi od 1600 kuna, a njihov otac, kaže, radi kao kuhar za malu plaću.

– Poklon je stigao kao naručen jer je dečkima u subotu drugi rođendan, a igračke obožavaju i sad su u tim godinama kad ih sve zanima. Ne mogu vam reći koliko sam ganuta i oduševljena. Nemam riječi, osim velike zahvale – zaključila je baka ovu nesvakidašnju priču.

 

čitam...