17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TROŠKOVI

Prema prvoj procjeni, sanacija štete od potresa u Zagrebu iznosit će 42 milijarde kuna
P

Dosad je pregledano više od 12 tisuća zgrada.

Ne propustite

Točno mjesec dana prošlo je otkako je Hrvatsku zatresao potres. Osjetio se u gotovo cijeloj sjevernoj Hrvatskoj, no najviše u Zagrebu. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na čelu s ministrom i potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom objavilo je prvu procjenu štete koju su izradili stručnjaci Građevinskog fakulteta u Zagrebu i Komore inženjera građevinarstva

– Struka sastavljena od projektanata zidanih konstrukcija koji imaju iskustva u složenim projektima rekonstrukcije različitih zgrada, od jednostavnih obiteljskih kuća do pojedinačnih kulturnih dobara od iznimnog značaja, razradila je pet različitih modela procjene štete od potresa u Zagrebu, a troškovi sanacije po modelu koji smatraju optimalnim iznosili bi oko 42 milijarde kuna. Ta preliminarna procjena služit će kao okvir za daljnje planiranje – poručuju iz ministarstva.

Dosad je pregledano više od 12 tisuća zgrada.

Velik posao su odradili i za desetak dana vjerujemo da će doći do kraja. Ti podaci će nam također dati puno jasniju sliku, no sve su to još uvijek procjene i odstupanja će sigurno biti, no potrebne su nam kako bismo spremali programe i izvore financiranja – izjavio je Štromar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×