22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Preminula naivna slikarica Nada Švegović-Budaj
P

Ne propustite

U svojoj 61. godini preminula je slikarica Nada Švegović-Budaj iz Gole. U svijetu podravske naive javlja se 1968. godine, kada je imala samo 17 godina. Iznimno darovita, sama je učila raditi kistom na staklu.

Za njezine radove su karakteristične kompozicije s mnoštvom ljudi na različitim okupljanjima, a uz takve motive u kasnijim radovima uključuje i biblijske teme. Pripadala je trećoj generaciji naivnih slikarica, koja je napravila odmak od klasičnih tema prema onima bliskim krajoliku romantizma.

 

Tijekom umjetničke karijere izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica Društva naivnih likovnih umjetnika Hrvatske postaje ’73. godine. Prije sedam godina objavljena je monografija o Nadi Švegović-Budaj. Na posljednji počinak bit će ispraćena sutra poslijepodne na groblju u Goli.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Trostruki je imendan danas, uputite im čestitke!

Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Toma je osoba od povjerenja, motrenja, motivacije...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×