21.3 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U 105. godini

Preminuo je Josip Manolić
P

Rođen je u obitelji Ivana i Kate Manolić (rođene Nađ - Đođ), kao najmlađi od četvero djece.

Ne propustite

Josip Manolić, rođeni Kalinovčanin umro je u 105. godini danas ujutro u 7.30 sati, piše nacional.hr Tu vijest potvrdila im je kći Zrnka. Posljednjih godina bio je u lošem zdravstvenom stanju, s obzirom na svoje godine. “Preminuo je Josip Manolić”, pišu danas brojni domaći mediji. Nestvarno zvuči, zar ne.

Nedavno je, kako smo pisali, proslavio svoj 104. rođendan.

Josip ManolićPreminuo je josip manolić
Odlazak velikana hrvatske politike // Foto: Screenshot

Manolića se sjećamo kao drugog predsjednika Vlade RH, partizana, političara, ali i visoko pozicioniranog djelatnika UDBA-e. Živio je u Zagrebu i nije se pojavljivao često u medijima. Stav o Manoliću u medijima, pa i javnosti je vrlo specifičan jer, osim bogate karijere i utjecaja, ima i mnogo nedorečenosti. Situacija presvučenih velom tajni, optužbi i sumnji te ponegdje čak i urbanih legendi.

Rođen je u obitelji Ivana i Kate Manolić (rođene Nađ – Đođ), kao najmlađi od četvero djece. Kada mu je bilo šest godina, 1926., umire mu otac, od posljedica Prvog svjetskog rata, te mu se majka preudala. Odrastao je uz starijeg brata, dvije sestre, te četvero djece iz očuhove obitelji. Njegov daljnji ratni put, a pogotovo poslijeratni u komunističkim službama dobro je poznat – uz iznimke koje zna on ili možda njegovi najbliži suradnici kojih već odavno nema s nama. No, kako je došao rat za samostalnost…

“Manolić je kao jedan od osnivača HDZ-a, sudjelovao na osnivanju HDZ-a, u zagrebačkom naselju Jarun (tzv. “barakaši”) 1989. Godine 1990. postaje potpredsjednik Predsjedništva Republike Hrvatske. Početkom 1990-ih drugi je čovjek u novonastaloj Republici Hrvatskoj, odmah je do Franje Tuđmana, kojemu je bliski suradnik.”, piše na stranicama wikipedije.

JEDAN I JEDINI, JOŽA Naš Kalinovčanin slavi 104. rođendan

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Kloštru Podravskom

JEDINSTVENI PROJEKT Festival žena iz ruralnih područja predstavit će život 13 žena iz cijele županije uz bogat program

Žena s područja cijele županije, njih 13, ove će godine nastupiti na tradicionalnom 13. festivalu žena iz ruralnih područja....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×