Opasna vožnja

Prešao u suprotnu traku, udario drugi automobil pa pobjegao s mjesta nesreće

11:22h
0
S mjesta nesreće // Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Arhiva

U razmaku od nekoliko sati dogodile su se dvije prometne nesreće s vrlo sličnim uzrokom – nepropisnim kretanjem po cesti.

Oko 22.05 nepoznati vozač kretao se cestom iz smjera Đurđevca prema Grkinu. Tijekom mimoilaženja s vozilom iz suprotnog smjera, prešao je u lijevu prometnu traku i bočnom stranom udario u bočnu stranu automobila Alfa Romeo koji je upravljao 48-godišnjak.

Neoprezni vozač pobjegao je s mjesta nesreće, a policija ga još uvijek traži. Drugi vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a nije ni pretrpio tjelesne ozljede.

Slična nesreća s nešto težim posljedicama dogodila se oko 3.40. Kroz mjesto Kuštane vozio je 62-godišnjak, a iz nepoznatog razloga prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku. Pritom je udario u bočnu stranu teretnog vozila srpskih registracija, kojim je upravljao 50-godišnji srpski državljanin, te u priključak tog vozila.

Nakon  sudara, vozač je nastavio vrludati po cesti dok nije sletio s nje i udario u betonsku ogradu dvorišta. Pretrpio je lakše tjelesne ozljede, a protiv njega je podignut optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

čitam...
Loading...