vrijednost preko 50 tisuća kuna

Prevario stočara iz Ždale uzevši mu šest bikova s obećanjem da će ih naknadno platiti pa ih prodao i dao petama vjetra

Osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo i ako plati oštećeniku iznos od 52.500 kuna.

08:30h
0
Krava // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu uz kazneni nalog protiv hrvatskog državljanina (26) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.


Naime, okrivljenika se tereti da je u srpnju 2018. godine u Ždali, usmeno dogovorio s oštećenikom da će od njega kupiti šest bikova, neistinito prikazujući da ih kupuje za mesnicu iz Splita i da će obaviti plaćanje u roku od 30 dana, iako je unaprijed odlučio da ništa ne plati, ali mu je oštećenik povjerovao i predao mu stoku ukupne vrijednosti 52.500 kuna koju je preuzeo i potom preprodao, a oštećeniku nije platio ništa.

Općinski sud u Koprivnici prihvatio je zahtjev državnog odvjetništva za izdavanje kaznenog naloga i donio nepravomoćnu presudu kojom je proglasio okrivljenika krivim zbog počinjenja kaznenog djela prijevare i osudio ga na kaznu zatvora od osam mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo i ako plati oštećeniku iznos od 52.500 kuna.

čitam...