7.8 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zadnji rezultati

Prevlast u drugoj izbornoj jedinici odnio HDZ, Koprivnica nema svog zastupnika
P

Ne propustite

Situacija se promijenila na području druge izborne jedinice, gdje je na kraju prevlast dobio HDZ sa 6 mandata ili 35,54 posto glasova.

Nakon što su obrađena sva biračka mjesta, HDZ i dalje vodi sa 61 mandatom, dok ih Narodna koalicija ima 54. Most je osvojio 13 mandata, Živi Zid 8, IDS 3, Bandić Milan 2, HSDDB 1, NL Željko Glasnović 1, Srpska manjina 3 i ostale manjine 5 mandata.

Situacija se promijenila na području druge izborne jedinice, gdje je na kraju prevlast dobio HDZ sa 6 mandata ili 35,54 posto glasova. Narodna koalicija je osvojila 5 mandata sa 35,22 posto glasova. Po jedan mandat i dalje imaju Milan Bandić sa 9,24 posto glasova, Most sa 8,61 posto i Živi zid sa 6,97 posto.

Koprivnica je povjerenje dala Narodnoj koaliciji, kao i Križevci, dok su Đurđevčani glasali za listu Milana Bandića, odnosno svoj su glas dali svom gradonačelniku Željku Lackoviću.

Prema tome, od lokalnih polilitičara s liste HDZ-a u Sabor ulazi križevački gradonačelnik Branko Hrg, s liste Narodne koalicije umjesto Stjepana Kožića u Sabor bi trebao načelnik Novigrada Podravskog Mladen Mađer (HSS) te đurđevački gradonačelnik Željko Lacković, kojem će fotelju prepustiti Milan Bandić.

Koprivnica je ostala bez svog zastupnika.

S velikim brojem preferencijalnih glasova, HNS-ova Anka Mrak-Taritaš je kao i lani s osmog mjesta ušla u Sabor, a prema broju dobivenih glasova ovog je puta prešišala i Marasa te zasjela na prvo mjesto na listi. Maras je osvojio 19,44 posto, a ona 23,91 posto, odnosno 16335 glasova.

Preferencijalnim glasovima u sabor je ušao i Milijan Brkić i to s 14 mjesta HDZ-ove liste.

Evo tko ulazi u Sabor:

HDZ:

Ivana Maletić
Andrija Mikulić
Zlatko Hasanbegović
Branko Hrg
Miro Totgergeli
Milijan Brkić

Narodna koalicija 

Anka Mrak-Taritaš
Gordan Maras
Stjepan Kožić (HSS)
Vedran Babić
Kažimir Varda

BANDIĆ MILAN 365

Milan Bandić

MOST

Slaven Dobrović

Živi zid

Ivan Lovrinović

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevo

FOTO/VIDEO Ljubitelji dobre kapljice imaju u čemu uživati, izložba vina dobro zagrijala Đurđevčane i goste

Vikend u Đurđevcu pun je događanja, a sve je to dio proslave Dana grada. Tako se danas održala i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×