24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Informiranje poslovnih subjekata

Prezentacijom podučili poduzetnike kako da povuku bespovratna sredstva iz Europe
P

Cilj prezentacije je da se poduzetnici s područja Ludbrega i okolice te regije upoznaju s natječajima Ministarstva poduzetništva i ostalih ministarstava, da se upoznaju s javnim pozivima EU fondova i s metodama ispunjavanja projektne dokumentacije, rekla je Petra Međimurec

Ne propustite

U organizaciji Grada Ludbrega u Vijećnici Centra za kulturu i informiranje održana je prezentacija Informiranje poslovnih subjekata, o čemu je ispričao gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Dva su razloga za organizaciju ovog događaja. Prvenstveno, kako bismo predstavili mogućnosti koje su nam otvorene ulaskom u Europsku uniju i koje stoje pred poduzetnicima, ali i kako bismo predstavili naš Odsjek za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte i koji može biti na pomoć u prvoj fazi pripreme same projektne ideje – Bilićeve su riječi.

Podsjetio je kako su u Ludbreg poduzetnici u prošloj godini uložili preko 400 milijuna kuna te kako se i ove godine priprema nekoliko većih investicija u iznosu od 150 miijuna kuna, i to će biti one koje investitori većim dijelom povlače iz različitih europskih fondova.

– Ono što mi kao Grad možemo u nadolazećem periodu, prilično je ograničeno. Grad je protekle godine zajedno s partnerima uložio preko 150 milijuna kuna u različite strukturne ili bilo kakve druge projekte, a što je u odnosu na ulaganja gospodarstvenika vrlo malo. U budućnosti će još više sredstava biti usmjereno prema poduzetnicima i gospodarstvenicima – rekao je gradonačelnik te ponovio kako su vrata Grada svakodnevno otvorena svima kojima je potrebna pomoć oko projekata.

Odsjek za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte poslovnim je subjektima predstavio sve javne pozive i natječaje koji su usmjereni na razvoj poduzetništva te smjernice za uspješnije povlačenje sredstava iz EU fondova.

– Cilj prezentacije je da se poduzetnici s područja Ludbrega i okolice te regije upoznaju s natječajima Ministarstva poduzetništva i ostalih ministarstava, da se upoznaju s javnim pozivima EU fondova i s metodama ispunjavanja projektne dokumentacije – rekla je Petra Međimurec, viši stručni suradnik u Odsjeku za poduzetništvo.

Kao najbitniji cilj ove prezentacije navela je olakšavanje poduzetnicima da povuku bespovratna sredstva te podignu svoju konkurentnost, proizvodnju i povećaju zaposlenost.

– Želimo predstaviti i jedan novi projekt, a to je info kutak na službenim stranicama Grada Ludbrega gdje će svi poduzetnici, ali i ostali predstavnici civilnog društva poput udruga, škola, zadruga i vrtića moći naći cjelokupan pregled svih objavljenih natječaja od 2017. do 2020. godine – dodala je P. Međimurec.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužni prijedlog

Koprivnička policija nema milosti, za 1,17 promila i vožnju pod zabranom traži kaznu 2000 eura!

Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog sudu protiv jednog 40-godišnjaka zbog dva teža prometna prekršaja. Dotični je najesen prošle godine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×