Dani Svete Ane

Uz prezentaciju mljevenja kukuruza u mlinu i zlevanku, Svetojanci će zaplesati uz Konačare, Delirij, Gagu i Gruntovčane

Udruga žena Svetojanke već desetu godinu zaredom organiziraju ovu manifestaciju, tako su i 22. srpnja svi pozvani da s početkom u 10 sati posjete vodenicu u Svetoj Ani.

13:52h
0
Obilježit će se i Dan zlevanke // Foto: djurdjevac.hr

U subotu počinju Dani Svete Ane, i to hodočašćem vjerskom stazom u 17 sati i otvaranjem izložbe fotografija II. Svetojanski motivi u 20 sati u organizaciji Foto kino kluba Picok.

Od obnove vodenice 2007. godine, svaku godinu u Svetoj Ani organizira se i Dan zlevanke, manifestacija koja posjetiteljima u prirodnom okruženju prezentira mljevenje kukuruza u mlinu i pripremu zlevanke.

Udruga žena Svetojanke već desetu godinu zaredom organiziraju ovu manifestaciju, tako su i 22. srpnja svi pozvani da s početkom u 10 sati posjete vodenicu u Svetoj Ani. Posjetitelje će u prijepodnevnim satima zabavljati Tamburaški sastav Konačari, a od 21 sat Tamburaški sastav Delirij.

Srijeda nakon toga, 26. srpnja rezervirana je za svetu misu povodom blagdana Svete Ane u 11 sati, a u 19.30 održat će se svečana sjednica MO Sveta Ana.

Posljednje subote u nizu, 29. srpnja održat će se foto radionica u suradnji s FKK-om “Picok” od 15 do 19 sati, od 19 sati kreću “Kajbare” odnosno zaglazbancije i politikancije Mladena Medaka Gage, dok u 21 sat DVD Sveta Ana priređuje koncert Franje Barića i Gruntovčana.

čitam...
Loading...