12.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prijam kod župana // Saša Višak predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u oranju
P

Ne propustite

Početkom mjeseca u Virovitičko-podravskoj županiji održano je državno natjecanje u oranju. Na njemu su se svojim rezultatom istaknuli orači Saša Višak i Zoran Radiček iz Općine Kalnik.

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka bio je Saša Višak iz Kamenice u Općini Kalnik, čime se plasirao na Svjetsko prvenstvo u oranju koje će se u rujnu iduće godine održati u Engleskoj.

– Uvjeti nisu bili idealni, no s obzirom na rezultat ne možemo se žaliti. Svima je bilo isto. Palo je puno kiše pa nitko nije dobiju bolju ili lošiju parcelu. Bilo je puno vrhunskih orača koji se već godinama takmiče, ali uz redovite treninge i malo sreće prvo mjesto ovaj je put pripalo meni – osvrnuo se na natjecanje prvoplasirani Višak na današnjem prijamu kod koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

Prisutni su bili i novi predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije, Darko Novotni, dosadašnja predsjednica Tatjana Međimurec te Zoran Radiček iz Šoprona, također u Općini Kalnik, koji se natjecao u kategoriji plugova premetnjaka i osvojio zapaženo četvrto mjesto.

– Počašćen sam rezultatima naših natjecatelja – kratko je izjavio Novotni i glavnu riječ prepustio dosadašnjoj predsjednici.

– Prije svega, željela bih zahvaliti županu, Županiji i svima ostalima koji su od početka na našoj strani. Bez vaše financijske podrške ovakvi rezultati bili bi teško dohvatljivi. Naš talentirani i vrijedni Saša natjecao se s natjecateljskim plugom koji je Koprivničko-križevačka županija još 2008. godine kupila iz svog proračuna. Od te godine bilježimo i naše prve značajnije uspjehe koji su do sada bili bazirani na trećim mjestima. Naši rezultati dolaze s napornim radom, ali i s potporom Županije. Svjetsko prvenstvo u Engleskoj vrlo je blizu i dat ćemo sve od sebe da naš Saša našu županiju predstavlja najbolje što može – rekla je T. Međimurec te dodala da je zbog velike količine vode državno natjecanje skoro bilo odgođeno.

Četvrti u svojoj kategoriji, Radiček, već je veteran u ovom “sportu”, a njegov utjecaj također je od velike pomoći za Višaka.

– Saša će za Svjetsko prvenstvo dobiti plug od države, a u Engleskoj će imati i sedmodnevni trenažni program. Moj traktor Saša je vozio i prošle godine, a ako će trebati bit će mu na raspolaganju i za Englesku. Mnogo čimbenika utječe na kvalitetu oranja, a nedostatak materijala i strojeva samo potvrđuje Sašinu kvalitetu – rekao je Radiček i spomenuo Tomislava Kuharića iz Krapinsko-zagorske županije, pobjednika u njegovoj kategoriji, koji će zajedno sa Sašom predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo u Engleskoj bit će već 63. po redu, dok se u Hrvatskoj natjecanja u oranju održavaju posljednjih 13 godina.

– Uveli smo natjecanje u dvije kategorije još 2007. godine, tako da već sedam godina idemo po svjetskim pravilima na nivou Županije – dodala je Međimurec.

– Drago mi je što imamo priliku naći se povodom ovog iznimnog uspjeha te iskreno čestitam svima odgovornima za ovo postignuće. Ovo je također i jedan primjer promocije naše Županije, ali i poljoprivrede i mladih ljudi u poljoprivredi općenito. Županija će i dalje pomoći koliko god može i nadamo se da ćemo uspjeti osigurati i novi plug – zaključio je župan Koren.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×