19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Razmjena iskustava

Prijatelji Mađari u posjeti Županiji, dogovarali suradnju u turizmu i zahvalili na “pisanici”
P

Župan je predstavio rad Županijske uprave i glavna  društvena, gospodarska i kulturna obilježja županije.

Ne propustite

Prijateljska delegacija mađarskog Csurga s gradonačelnikom Janošom Fustosom boravila je u poslovnoj posjeti Koprivničko-križevačkoj županiji. U prostorijama Županijske uprave dočekao ih je župan Darko Koren sa suradnicima.

Cilj je još više ojačati suradnju Koprivničko-križevačke županije i Csurga. Naša županija, podsjetimo ima s mađarskim gradovima i pokrajinama i formalizirana prijateljstva putem sporazuma, posebno u području poljoprivrede i turizma, sudjelovanja u EU projektima te razvoju i promociji obrazovanja, kulture i sporta.

Sa sastanka u Županiji // Foto: Kckž

Kao i obično, župan je stranim delegacijama predstavio rad Županijske uprave i upoznao ih s javnim projektima, posebno investicijama u tijeku vrijednima 700 milijuna eura. Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Melita Birčić navela je kako su s Mađarskom u proteklom razdoblju u sklopu prekogranične suradnje realizirali 25 projekata u vrijednosti većoj od pet milijuna eura.

Dožupan Ljubić, gradonačelnik Fustos i župan Koren // Foto: Kckž

Janoš Fustos predstavio je pak Csurgo i projekte za daljnji razvoj te dodao kako je Csurgu interes ojačati suradnju posebno u područjima turizma, gospodarstva te kulturne i obrazovanja. Zahvalio je i na pisanici koja je Gradu poklonjena u sklopu projekta Turističke zajednice Pisanica od srca i koja svake godine krasi trg u Csurgu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×