glazbeni festival u pitomači

Prijavite svoje skladbe do 31. ožujka

12:27h
0
Koncert u Pitomači // Foto: Festival Pitomača
Koncert u Pitomači // Foto: Festival Pitomača

Ove godine festival je otvoreniji prema suvremenim tamburaškim oblicima i sklon očuvanju tradicionalnih.

Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja raspisala je natječaj za 24. glazbeni festival u Pitomači koji će se održati 10. i 11. lipnja.

Već tradicionalno, festival je podijeljen na dvije festivalske večeri.

Prva večer bit će posvećena popularnim tamburaškim skladbama u slobodnoj formi, bez ograničenja glazbenog stila i jezika. Glavni kriteriji za odabir skladbi su kvaliteta skladbe i izvođača te prihvatljivost za slušatelje. U skladbama se, uz tradicijske instrumente kao što su tambure, violine, cimbal i harmonika, mogu koristiti i ostali instrumenti, osim onih sa sintetskim zvukovima.

Na drugoj večeri predstavit će se etno i folklorne skladbe Podravine i Podravlja. U obzir dolaze etno i folklorne skladbe temeljene na glazbenim i jezičnim specifičnostima krajeva uz rijeku Dravu.

Ove godine festival je otvoreniji prema suvremenim tamburaškim oblicima i sklon očuvanju tradicionalnih.

– Cilj ove još uvijek nove koncepcije je jasnije određivanje propozicija za skladbe koje želimo na 24. glazbenom festivalu u Pitomači. Nadamo se da ćemo tako autorima i izvođačima pomoći u odabiru sadržaja kojim će se predstaviti na festivalu i potaknuti ih da svoje radove prijave na natječaj – istaknuo je Marinko Barčan, umjetnički ravnatelj.

Demo snimke skladbi za obje festivalske večeri šalju se na adresu Glazbeni festival Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača u formatu audio CD-a, ili putem maila prijavom na festival@pitomaca.hr zaključno s 31. ožujkom 2016. godine.

 

čitam...