PODNESENA JE ŽALBA

Prije deset godina na smrt prebili mladića, sada se traži stroža kazna

Državno odvjetništvo smatra da su okrivljenicima izrečene preblage kazne koje nisu primijenjene kaznenoj odgovornosti, težini počinjenog djela i kobnoj posljedici.

08:16h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom su trojica optuženika, rođenih 1984., 1988. i 1988. godine, proglašeni krivima zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede. Osuđeni su na kaznu zatvora od dvije godine i deset mjeseci.

Državno odvjetništvo RH podsjeća kako su proglašeni krivima jer su 27. siječnja 2011. godine, u ugostiteljskom objektu i na terasi istoga u Čakovcu, rukama i nogama izudarali 23-godišnjaka. Kada je pao na tlo, pritiskali su ga u području trbuha, s time da nisu mislili kako će time nastati smrtonosne ozljede.

– Oštećenik je pritom zadobio krvne podljeve više unutarnjih organa i razdor trbušne arterije uslijed čega je došlo do razvoja šoka i smrti oštećenika istog dana u bolnici – objavio je DORH.

Žalba je podnesena zbog odluke suda. Državno odvjetništvo smatra da su okrivljenicima izrečene preblage kazne koje nisu primijenjene kaznenoj odgovornosti, težini počinjenog djela i kobnoj posljedici.

– U žalbi se ističu činjenice na temelju kojih je bilo opravdano izreći okrivljenicima kazne zatvora u duljem trajanju, a među njima su izrazita upornost i agresija kod počinjenja kaznenog djela, neprimjereno ponašanje nakon samog događaja te izostanak kritičnosti prema vlastitim postupcima i žaljenja zbog smrti oštećenika – navodi DORH.