22.2 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prije više od pola stoljeća
P

Ne propustite

Izvori slika, iz kojih nastaju rubrike Sportska nostalgija i Slike iz prošlosti, su stari filmovi, negativi, i stare fotografija. U skeniranju crno-bijelih negativa 24×36 milimetara, nakon nekoliko godina rada, došao sam u utorak do kraja, pa je idući posao skeniranje širokih (6×9, 6×6, 6×4 cm) crno-bijelih i kolor negativa, a u međuvremenu zahvatio sam i u kolor arhivu 24×36 mm.

 Tako sam pronašao tri pozitiva (slajdova) koji su očito snimljeni u Zagrebu krajem šezdesetih, najvjerojatnije na lešnatom rukometnom igralištu u Kranjčevićevoj ulici, iza sjevernog gola nogometnog igrališta NK Zagreba. Tamo su šezdesetih utakmice na otvorenom igrali rukometaši RK Zagreba i rukometašice RK Lokomotive. Ne mogu tvrditi da sam autor fotografija.

Na slikama je ekipa Podravke šezdesetih, ekipa Lokomotive i zagrijavanje Podravkinih rukometašica.

Na slici RK Podravke s lijeva stoje Biserka Tomašek, Ana Knežević, Biserka Barčanec, Ana Kraševac, a čuče Zrinka Biondić, Ana Šprem, Biserka Šestak, Zvonka Šestak i Jasna Barčanec.

RK Podravka 60-ih

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×