POZIV KRIŽEVČANIMA

Priključite se 18. Tikvijadi koja će ove godine doživjeti svoje prvo online izdanje

Uključiti se možete i dostavom recepata za pripremu jela od buće kako bi ova manifestacija svima bila ne samo zabavna već i slasna. poručili su organizatori. 

14:46h
0

Ovogodišnja Tikvijada, manifestacija koju organiziraju Gornjegradsko dobrotvorno i
kulturno društva Lipa uz potporu Grada Križevaca, ove će godine doživjeti svoje prvo online izdanje.

Organizatori su se prilagodili “novom normalnom” te pozivaju sugrađane da im se priključe u obilježavanje tradicije koja se održava 18. godinu za redom. Tikvijada se organizira u čast Magde Logomer Herucine koju je carica Marija Terezija spasila od lomače i lažne optužbe da je bila vještica.

– Pozivamo sve građane svih dobnih skupina da se uključe u ovogodišnju „Tikvijadu“ te da
svoje fotografije ukrašenih tikvi kao i fotografije svojih uzgojenih tikvi koje se ističu u odnosu na ostale svojom veličinom ili izgledom ili imaju posebno značenje za vlasnika objave na Facebook stranici Gornjegradskog društva Lipa. Fotografije će se prikupljati do 27. listopada do 23:59 sati, a vlasnici tri fotografije s najviše oznaka „sviđa mi se“ osvojit će zlatnu, srebrnu ili brončanu kolajnu Magde Logomer Herucine – poručuju organizatori.

U sklopu „Tikvijade“ održat će se i „Izložba urešenih tikvi“ na Strossmayerovom trgu od 28. do 29. listopada pa svi koji žele izložiti svoje tikve mogu to učiniti prijavom na telefonski broj 099/585-7307. Tikve će se prikupljati do utorka, 27. listopada do 12 sati, a prema ocjeni komisije, najbolja tikva osvojit će prigodnu nagradu.

Uključiti se možete i dostavom recepata za pripremu jela od buće kako bi ova manifestacija svima bila ne samo zabavna već i slasna. poručili su organizatori.

 

čitam...