Prikupljene slikovnice u akciji darivanja knjiga razveselile mališane

15:45h
0
Darivanje u Domu za djecu Svitanje

U akciji prikupljanja slikovnica “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, koja se održala povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica prikupljeno je 120 slikovnica. Sudjelovalo je 19 korisnika, uključujući i ustanove, a neke od prikupljenih slikovnica mogle su se vidjeti u izlogu Knjižnice od 1.-10.4.2014. Tijekom travnja i početkom mjeseca svibnja sve slikovnice proslijeđene su na nekoliko lokacija gdje će svojim poučnim pričama i razigranim ilustracijama uveseljavati mališane.


Dio slikovnica poklonjen je školskoj knjižnici OŠ „Fran Koncelak” i vrtiću „Vrapčić” u Drnju povodom Svjetskog dana romskog jezika. Školska knjižničarka preuzela je slikovnice u ime knjižnice, dok su u vrtiću slikovnice uručene tetama. Drugi dio slikovnica uručen je Dječjem domu „Svitanje” koji organizira dnevni boravak za osnovnoškolce. Tim povodom u srijedu, 7.5.2014. održan je susret knjižničara sa štićenicima doma. Pristigle slikovnice razveselile su djecu koja su tom prigodom slušala priču o Grubzonu te uz pomoć enciklopedija tražila odgovore na razna pitanja.  Poklonjene slikovnice djeca će moći posuditi kako bi i članove svoje obitelji potaknula na čitanje.

Treba istaknuti da su u većini darivanja sudjelovali i najmlađi zato što darivajući svoju slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to rade i koliko će to drugima značiti, mogu naučiti kako je važno i lijepo pomagati, posebice kad se time utječe i na razvoj čitalačkih navika i razvoj rane pismenosti.

čitam...