Predstavljeni prvi detalji

Priprema se veliki projekt koji će znatno smanjiti nesreće u prometu

10:38h
0
Ludbreg // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Projekt će se provoditi u naseljima Ludbreg, Hrastovsko i Sigetec, tj. u naseljima u kojima se nalaze najkritičnije točke vezane uz sigurnost u prometu.

Grad Ludbreg priprema novi projekt koji bi trebao znatno poboljšati sigurnost u prometu i smanjiti broj nesreća, a u srijedu su predstavili prve detalje o njemu.

Radi se o projektu „Siguran Ludbreg“ kojeg je Grad Ludbreg počeo provoditi u suradnji s Autoklubom Ludbreg i Srednjom školom Ludbreg. U srijedu je održan prvi sastanak svih partnera u navedenom projektu.

Projekt će se provoditi u naseljima Ludbreg, Hrastovsko i Sigetec, tj. u naseljima u kojima se nalaze najkritičnije točke vezane uz sigurnost u prometu. U provedbu projekta uključit će se i Policijska uprava Varaždinska te Policijska postaja Ludbreg kao suradnici na projektu.

Za ovaj projekt, ukupne vrijednosti od 38.000 kn odobrena su sredstva u iznosu od 26.600 kn od strane Ministarstva unutarnjih poslova, dok Grad Ludbreg sufinancira provedbu projekta u iznosu od 11.400 kn.

Razlog pokretanja ovog projekta jest u tome što na području Grada Ludbrega postoji nekoliko kritičnih točaka koje se predstavljaju opasnost za sve sudionike u prometu, neovisno o tome radi li se o vozačima, pješacima, šetačima, djeci, mladima ili dugogodišnjim vozačima.

Prema statističkim podacima PU Varaždinske, na području Grada Ludbrega broj prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisana brzina povećao se za 250 % u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu. Zbog toga su Grad Ludbreg i partneri odlučili da je potrebno pozitivno utjecati na postojeće stanje u prometu i povećati sigurnost za sve sudionike.

Kako bi ostvarili pozitivne utjecaje planirane su razne aktivnosti koje se odnose na istraživanje ponašanja sudionika u prometu, izradu baze podataka, provedbu raznih edukativnih radionica, razvoj preventivnih mjera te provedbu pilot projekta, a sve s ciljem poticanja sigurnijeg ponašanja svih sudionika u prometu.

Projekt će se provoditi 6 mjeseci i bit će usmjeren na povećanje znanja sudionika u prometu, provedbu praktično-edukativnih radionica te educiranje mladih vozača o važnosti pridržavanja propisanih brzina na prometnicama visokog rizika, kao i širenje znanja i informacija o tome kako povećati sigurnost u prometu za sve uključene.

čitam...