U sklopu projekta Ženska posla

Prisjetite se dobrog starog faldanja suknji, Terezija Fucak: Teško je naći osobu koja zna kako se to nekad ručno radilo, a kamoli neku koja bi to i danas radila

Sa sobom morate ponijeti samo dobru volju i želju da se u dobrom društvu i nešto nauči! 

08:45h
0
Foto: ferdinandovac.hr

Ako želite naučiti ili se pak podsjetiti kako se faldaju suknje, priliku za to imate već ove nedjelje, 3. studenog. Naime, u prostoru stare ljekarne u Ferdinandovcu s početkom u 14 sati, održati će se kreativna radionica u sklopu projekta “Ženska posla”.

– Pozivamo štovatelje narodne baštine da nam se pridruže i nauče nešto novo, što je zapravo tako staro, a svakako vrijedno da se ne zaboravi – poručuju organizatori.

Tema radionice je izrada, odnosno faldanje suknji koje su dio narodne nošnje podravskih žena, a prezentatorica je gospođa Terezija Fucak iz Đurđevca.

– Tema je zanimljiva jer je teško naći osobu koja zna kako se to nekad ručno radilo, a kamoli neku koja bi to i danas radila. To govori i činjenica da prezentatorica ima zavidan broj godina života, ali i volju da svoje znanje prenese na mlađe – rekli su organizatori.

I na samom kraju, spomenimo kako sa sobom morate ponijeti samo dobru volju i želju da se u dobrom društvu i nešto nauči!

 

čitam...