12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Festival izvornih kolača

Prkačijada premašila sva očekivanja, a već se pripremaju novosti za iduću, načelnik Perok: Virje se formira kao turistička destinacija
P

U Virju su se već počeli pripremati za iduću godinu, a osmišljen je i koncept koji će ići u novom smjeru.

Ne propustite

Završila je treća Prkačijada u Virju, međunarodni festival tradicionalnih kolača, a svojom ponudom i brojem posjetitelja premašio je sva očekivanja.

Dva dana bila su ispunjena aktivnostima, radionicama, zabavom i, naravno, finim prkačima, i to s raznih strana svijeta, od domaćih podravskih pa do slastica s Malte, SAD-a, Rusije, Albanije i mnogih drugih zemalja.

Načelnik općine Virja Mirko Perok iznimno je zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom i već najavljuje još veće i bogatije iduće izdanje.

– Vrlo smo zadovoljni, posjećenost je bila jako dobra. Imali smo eminentne goste iz inozemstva koji su na radionicama prikazali svoje vrste kolača, ali i doajena hrvatskog kulinarstva Stevu Karapandžu. Zadovoljne su i udruge, koje su također zaradile prodajom svojih kolača, ukupno smo svi jako sretni – načelnikovi su dojmovi.

Virovska Prkačijada
Mirko Perok // Foto: Ivan Brkić

U Virju su se već počeli pripremati za iduću godinu, a osmišljen je i koncept koji će ići u novom smjeru.

– Iduća Prkačijada također će biti međunarodna, ali više vezana uz udruge. Gosti će nam biti udruge žena iz drugih zemalja, najprije susjednih poput Mađarske i Slovenije. Naravno, i dalje će tu biti slastičari iz drugih zemalja, kao i dosad – najavljuje načelnik Perok.

Virje se počelo okretati turizmu, a osim po Prkačijadi, to je vidljivo i po projektu hostela, koji će omogućiti smještajne kapacitete za goste i posjetitelje.

– Imamo kupljen objekt u centru Virja i u fazi je projektiranja za rekonstrukciju. Imat će 40-ak ležajeva, a planiramo in sve popratne sadržaje za cikloturizam, tako da možemo ponuditi i smještaj biciklistima koji će prolaziti ovom rutom. Formiramo se kao turistička destinacija – zadovoljan je načelnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×