Problemi s izgradnjom kanalizacije u Reki i Herešinu

13:47h
0
Problemi s izgradnjom kanalizacije u Reki i Herešinu

Gotovo je potpuno izvjesno da Osijek Koteks, dio austrijskog konzorcija Alpine bau, neće do sredine studenoga izgraditi kanalizaciju u Reki i Herešinu. Rekao je to gradonačelnik Zvonimir Mršić odgovarajući tako na pitanje HSLS-ovog vijećnika Stjepana Lonačara koji je ustvrdio da je  Alpine bau na natječaju ponudio dampinške uvjete kako bi dobio posao koji po tako niskoj cijeni nije u stanju odraditi.

Toga su svjesni i u Gradskoj upravi, rekao je gradonačelnik Mršić.

– Mi smo već pripremili sve papire za raskid ugovora i pitanje je samo trenutka odluke kada ćemo krenuti u to. Dodatni problem je taj što moramo ići na novi natječaj, a to znači da kanalizacija neće biti gotova ove godine.

Istovremeno u izravnoj komunikaciji s austrijskim građevinarom pokušavaju doći do informacije je li Alpine bau spreman taj posao odraditi ili se suočiti s narušavanjem svog poslovnog ugleda.

Sve u svemu, za nekoliko dana očekuju odgovor hoće li Alpine bau izgraditi kanalizaciju u Reki i Herešinu, ili će preuzeti odgovornost za raskidanje ugovora, nakon čega će Grad raspisati novi natječaj, zaključio je Mršić.

Izvor: Radio Drava