21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt Knjižnice Fran Galović

Pročitajte koprivničke novine, časopise i Galovićev opus u novoj digitaliziranoj zbirci Knjižnice
P

Radi se o velikoj bazi podataka od gotovo 67.500 digitaliziranih stranica, od toga je najviše novina.

Ne propustite

Knjižnica Fran Galović privela je kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu.

To znači da se sve što je digitalizirano sada može brzo i lako pretraživati ovdje.

Radi se o velikoj bazi podataka od gotovo 67.500 digitaliziranih stranica. Od toga je najviše novina – 64.440 stranica, od čega čak 63.000 stranice otpada na godišta Glasa Podravine 1950.- 2016., a ostali dio na Koprivnički Magnum, Novi Magnum, Koprivničke novine i Podravski tjednik.

Osim toga, digitalizirano je gotovo 3000 stranica koprivničkih časopisa (Osvit, Susreti, Ruke, LOK, Scientia Podraviana) te 23 grafike s koprivničkim motivima.

Digitalizirano je i oko 500 razglednica Koprivnice i koprivničkog kraja, oko 2000 stranica kompletnog književnog opusa Frana Galovića s popratnom studijom i multimedijalnom građom, a dostupna je i virtualna izložba Koprivnica i Prvi svjetski rat o sudjelovanju i stradanjima Koprivničanaca i Podravaca u Velikom ratu.

Migracija digitalne zbirke Koprivnička kulturna baština na novu platformu jedan je od najznačajnijih projekata Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica u ovoj godini, koji omogućuje bolje strukturiranje, veću preglednost i funkcionalnost kod pretraživanja podataka te financijski povoljnije održavanje i smještaj zbirke na internetu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×