Humanitarni događaji

Prodajom narcisa, pisanica i ručnih radova, udruge u Pitomači skupljale sredstva za zdravstvene potrebe

Prodaja narcisa označavala je podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i što uspješnijeg liječenja.

15:20h
0
Foto: Barica Mihoković

Subotnje jutro u centru Pitomače bilo je obojeno cvijećem. Za to su se pobrinule aktivistice akcije Cvijet za dan duže, ove godine pod motom “Budimo zajedno”, u organizaciji Lige protiv raka Virovitičko podravske županije uz suorganizaciju Općine Pitomača.

Prodaja narcisa označavala je podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i što uspješnijeg liječenja. Odaziv građana pohvalila je jedna od aktivistica Svjetlana Bastalić.

Istovremeno, odvijala se akcija Humanitarne udruge “Podravsko sunce” također na tri punkta u centru Pitomače. Pritom nam je predsjednica udruge Štefica Kaša rekla:

– Udruga Podravsko sunce i ove godine u čast cvjetne nedjelje, priređuje prodaju cvijeća u lončanicama, pisanice, ručne radove i najrazličitije  ukrase primjenjive uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs. Sav prihod od akcije namijenjen je  poboljšanju kvalitete života mještana općine Pitomača i šire. Želimo održati već postojeći status u liječenju naših građana uz pomoć specijalista koji nam dolaze iz virovitičke i drugih bolnica, gdje kvalitetom pomažemo što ranije otkrivanje bolesti da bi ih mogli na vrijeme liječiti ili barem poboljšati kvalitetu života naših mještana, a njihovim obiteljima vratiti osmijeh na lica i uvjeriti ih da nisu sami. Donacije omogućuju smanjenje putovanja, jer naši korisnici mogu dobiti vrlo  prihvatljive usluge u Pitomači – rekla je Štefica Kaša, predsjednica udruge.

Pritom se zahvalila svim donatorima OPG-ima i pojedincima koji su se odazvali akciji, darovali cvijeće i novčane priloge  što je i ove godine  garancija uspjeha u daljnjoj borbi s bolestima, napose  zloćudnima, rekla je predsjednica udruge Štefica Kaša. Pridružila joj se i dugogodišnja aktivna članica Ivka Mađar i drugi.