13.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VELIKI PLAC

Prodavači na sajmu zadovoljni, euro nije utjecao na visinu placarine, Ljubica: Zahod je tu, to je bitno, još dok bi nam navozili šljunak da ne stojimo u vodi i blatu…
P

Iako je livada na kojem se ponedjeljkom može naći doslovno svega od igle do lokomotive ostala prazna, nekoliko je hrabrih i vjernih prodavača krumpira, luka, bučinog ulja, sireva i jabuka, ipak, jutros izložilo svoje proizvode

Ne propustite

Prvi sajmeni ponedjeljak u novoj godini nije baš bio kvalitetan za ekipu na koprivničkom Sajmištu. Loša vremenska prognoza odgovorila je prodavače od dolaska i prodaje na omiljenom koprivničkom šoping centru pod vedrim nebom.

U obilazak ovog popularnog sastajališta građana uputili smo se iz razloga jer su do nas stigle priče o poskupljenju mjesta na sajmu, tzv. placarine zbog uvođenja eura.

Iako je livada na kojoj se ponedjeljkom može naći svega od igle do lokomotive ostala prazna, nekoliko je hrabrih i vjernih prodavača krumpira, luka, bučinog ulja, sireva i jabuka, ipak, jutros prodavalo svoje proizvode.

Sajmište
Ljubica i Josip Branilović // Foto: Ivan Balija

Na ulazu su svoj krumpir i luk ispred parkiranog kombija prodavali bračni par Josip i Ljubica Branilović. Na koprivničkom Sajmištu su svakog ponedjeljka, već 20 godina i zimi i ljeti.

– Plaćali smo do sad 50 kuna i danas je bilo 50,38, to je zanemarivo, to nije poskupljenje nego usklađenje zbog eura – rekao nam je Josip.

Cijena je solidna, nadovezala se Ljubica.

– Zahod je tu, a to je bitno. No istina je da bi svi koji upravljaju tržnicama u okolnim gradovima, ne samo u Koprivnici, mogli barem navoziti šljunak i urediti donekle ta mjesta, a ne da stojimo u vodi i blatu – dodala je.

Dvojac iz Međimurja ponedjeljkom je u Koprivnici, utorkom pakiraju robu, a ostale dane prodaju na sajmovima u Čakovcu i Varaždinu.

– Sve su cijene u okruženju iste – rekli su nam iz prve ruke.

Sajmište
Jadranka iz Križevaca // Foto: Ivan Balija

Prodavačica Jadranka na sajmištu je parkirala osobno vozilo ispred kojeg je postavila mali stol. Za ovu “komociju” platila je danas 15 lipa više nego inače. Na računu izdanog od strane Komunalca piše cijena 30.15 kuna.

– Uštimali su se prema eurima, a ja sam danas još iskoristila priliku i platila s kunama. Nije ništa poskupjelo, tak već dugo plaćamo i ok je – rekla nam je Jadranka iz Križevaca koja je prodavala sireve.

– U Križevcima me košta malo manje, ali idem i u Zagreb, gdje platim 43 kune samo plac, bez auta, tu je, ipak, komocija. Na koprivnički sajam ponedjeljkom dolazim već dvije, tri godine, dugo nismo ništa plaćali prošle godine su uveli naplatu, ali nije strašno –  rekla nam je.

Jedini koji su zauzeli svoje mjesto na danas praznoj livadi bili su Nedeljko i supruga mu s domaćim, nešpricanim jabukama. I oni su svoj smještaj na Sajmištu platili 30 kuna.

– Kiša nas nije omela, došli smo i platili kao i inače 30 kuna, kak’ je za aute do sada i bilo – rekli su nam.

Sajmište
Foto: Ivan Balija
Sajmište
Foto: Ivan Balija
Sajmište
Foto: Ivan Balija
Sajmište
Foto: Ivan Balija
Sajmište
Foto: Ivan Balija
Sajmište
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Baš smo ponosni

FOTO/VIDEO Dečki su upravo napravili možda i najljepši grafit u Koprivnici, a i poučan je

U subotu su počeli, a danas u nedjelju upravo su završili možda i najljepši grafit u Koprivnici. Barem za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×