Proglašen stečaj Podravskog gospodarstva

19:11h
0

090310-stecaj-mNa Trgovačkom sudu u Bjelovaru, proglašen je stečaj nad koprivničkom tvrtkom Podravsko gospodarstvo, koja je u vlasništvu poduzetnika Ivana Međimurca.

– Stečaj je pokrenula Croatia banka, zbog potraživanja 16 milijuna kuna kredita od PG -a. Zasad raspolažem s podacima da je ukupni dug PG-a 77 milijuna kuna, od čega primjerice 30 milijuna Slavonskoj banci, 500 tisuća kuna Podravskoj banci, 9 milijuna državi, kaže Zlatko Kosec, stečajni upravitelj.

Žiro račun PG – a blokiran je više od 460 dana, a Kosec kaže da u knjigama stoji da PG ima oko 157 milijuna kuna imovine u nekretninama i zemljištima.

– Stvarno stanje vjerojatno nije takvo, treba ustanoviti kolika je nabavna vrijednost nekretnina, tvrdi Kosec .

Kako će proći 74 radnika zaposlenih u Podravskom gospodarstvu još se ne zna, no stečajni upravitelj ističe da zasigurno neće svi dobiti otkaz.

– Plaće su radnicima nezakonito isplaćivane preko Međimurčeve tvrtke Agroholdinga, navodi Kosec, te napominje da je Međimurec prodao mlin i pekaru u Ludbregu u vlasništvu PG-a, svojoj tvrtki Bednja- Mip, no PG nije vidio novac od prodaje.

Zlatko Kosec nije želio potvrditi da je Međimurec bio upleten u gospodarski kriminal, no kaže da svakako postoje sumnjive transakcije, ali sve će se znati nakon stečajnog postupka, koji će trajati najmanje dvije godine.

– Ako tijekom postupka ustanovim da je bilo kriminala, slučaj ću prijaviti policiji i Državnom odvjetništvu, ističe Kosec.

čitam...