19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OGROMNA ŠTETA

Proglašena prirodna nepogoda za sedam općina, nastradale poljoprivredne kulture, ali i kuće i gospodarski objekti
P

Oštećeni štetu trebaju prijaviti u roku od osam dana od proglašenja prirodne nepogode općinskom povjerenstvu

Ne propustite

Tjedan dana nakon što je olujno nevreme poharalo velik dio Podravine i počinio štetu na poljoprivrednim površinama i gospodarstvima, župan Darko Koren danas je donio odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području sedam općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja.

Prema procjenama općinskih povjerenstava štete su nastale na poljoprivrednim kulturama kao što su kukuruz, suncokret, soja, repica, pšenica, ječam, šećerna repa, grah, krumpir, suncokret, paprika, zob, cikla, sjemenska blitva… u intenzitetu od 40-100 posto ovisno o lokalitetu te na pojedinim građevinama kao što su obiteljske kuće i gospodarske građevine.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju prijaviti u roku od osam dana od proglašenja prirodne nepogode općinskom povjerenstvu, dok općinska povjerenstva u roku od 15 dana trebaju izraditi prva izvješća.

Konačnu procijenjenu štetu Županijskom povjerenstvu trebaju dostaviti u roku od 50 dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×