Produženi vikend

PROGNOZA Stiže nam osvježenje, hoće li nam kiša pokvariti roštiljanje za Praznik rada?

Noć na petak, na Praznik rada donijet će nam neželjeno niže temperature i prijepodnevnu kišu.

15:11h
0
Foto: Ivan Balija

Vrijeme kao da zna da se Hrvatska bori s epidemijom koronavirusa u vrijeme Praznika rada pa je odlučilo uzeti stvar u svoje ruke. Sudeći prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, roštiljanje na otvorenom i neće biti baš moguće na sam Praznik rada. Još k tome, predviđa se kiša.


Kako će četvrtak odmicati, dan će biti sve sunčaniji i topliji, s tu i tamo pokojim oblačkom. Temperatura će ići do 18, pa i 20 stupnjeva Celzija po cijeloj županiji.

Noć na petak, na Praznik rada donijet će nam neželjeno niže temperature i prijepodnevnu kišu. Za one optimistične postoji nada da će popodne sunce obasjati Podravinu i Prigorje, no apeliramo – ne planirajte roštiljanja i druženja. Bit će vremena za to, neće svijet stati ako ne pripremite roštilj. Zdravlje je ipak na prvom mjestu. Dakle, prvi dio neradnog petka donosi kišu, dok će poslijepodne biti nešto vedrije.

A u subotu ista priča. Prijepodne kišica, padaline, dok će popodne doći razvedravanje i nekih petnaestak stupnjeva Celzija. Negdje će pasti veće količine kiše, negdje manje, no čini se kako ju izbjeći ne možemo.

Upute nacionalnog Stožera su da ako već morate praviti roštilj, nemojte da grupa bude veća od pet ljudi. Sve dobro što je napravio Stožer mjerama i mi narod poštivanjem istih, sve bi smo to bacili u vatru. Onu roštiljsku od Prvog maja.

čitam...