Program KOMEDIJAFESTA u sklopu 15. Špancirfesta

08:00h
0
Gospodsko dijete

U sklopu varaždinskog Špancirfesta svake se godine održava i kazališni program KOMEDIJAFEST, koji donosi probrani niz humornih i satirčnih predstava. Špancirfest s ponosom predstavlja program ovogodišnjeg KOMEDIJAFESTA, čije će se predstave, kao i prošle godine, igrati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u sklopu partnerstva s tom uglednom kazališnom kućom.

Lutka
Kosta Cabaret
Dimnjačar
Bluz guz Cabaret

Cijena ulaznica za predstave KOMEDIJAFESTA ostala je nepromijenjena i iznosi 40,00 kn, a u prodaji će biti od kraja ovog tjedna u sustavu EVENTIMA.

 

Program ovogodišnjeg KOMEDIJAFESTA donosi slijedeće predstave:

26.8. (ponedjeljak) HISTRIONI – Gospodsko dijete
27.8. (utorak)  TEATAR GAVRAN – Lutka
28.8. (srijeda) TRAG CRVENO – Costa Cabaret
30.8. (petak) LJUBOMIR KEREKEŠ – Dimnjačar
1.9. (nedjelja) UMJETNIČKA ORGANIZACIJA ARTIS – Bluz-guz cabaret

 

Gospodsko dijete Kalmana Mesarića u izvedbi Histriona i režiji Dražena Ferenčine jedno je od zanimljivijih dijela hrvatske komediografije prve polovice 20. stoljeća, koje je svoju praizvedbu imalo davne 1936. Bavi odnosom grada i sela (Zagreba i Šestina) na način, koji ga u današnje vrijeme, više od tri-četvrt stoljeća nakon što je nastalo, i dalje čini jednako smiješnim, ali ponekad i bolno aktualnim.

Lutki Teatra Gavran smijat ćemo se vječnoj dinamici žensko-muških odnosa, ali s futurističkom notom. Glavni junak , naime, umjesto sa stvarnom ženom počinje živjeti sa ženom-lutkom, androidom, koja ipak nije onoliko savršena i umiljata koliko bi on to želio.

Kostadinka Velkovska, poznata šansonjerka i glumica u dvojezičnom, hrvatsko-makedonskom Kosta cabaretu koketira između etna i šansone, zabavnog programa i kazališne predstave u kojoj glumi i damu i zavodnicu, hrabru i nježnu, ludu i nadnaravnu.

Monodrama legendarnog Ljubomira Kerekeša, Dimnjačar, prema tekstu Mirka Keleka i u produkciji Histriona, favorit je publike. Kroz oči malog čovjeka, dimnjačara Štijefa, prstom se lucidno, glasno, u srazu s publikom, a ponekad i prosto, ili kako se kaže “narodski”, ali uvijek iskreno upire prema “velikima” tkogod oni bili.

Arijana Čulina i Stojan Matavulj, zajedno s bendom, izvode Bluz guz Cabaret – stand up cabaret show sačinjen od četrnaest poznatih, ali pametno i humorno prepjevanih pjesama kojima dotiču sve – od muško-ženskih odnosa do aktualnih društvenih tema. Dva sata glazbe, zabave i smijeha.