19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Program restrukturiranja Podravke

Kruh i Studenac odlaze u prošlost
K

Ne propustite

Podravka d.d. odustaje od programa Pića, Pekare i dijela zamrznutog programa, odlučila je danas Glavna skupština.

Dio je to započetih mjera restrukturiranja. Za te se programe trenutno traže partneri, koji mogu ulagati u njihov razvoj i tržišno pozicioniranje. Predviđa se kako će ovaj potez pozitivno utjecati na operativnu dobit u iznosu od 30 milijuna kuna.

Također, u skladu s odlukama i statutarnim izmjenama država više nema mogućnost neposrednog imenovanja dva člana Nadzornog odbora, nego će se svi članovi Nadzornog odbora birati na Glavnoj skupštini. Time su svi dioničari stavljeni u ravnopravni položaj u izboru osam članova Nadzornog odbora, dok jedno mjesto, temeljem važećeg zakona, ostaje rezervirano za radničkog predstavnika. Na taj se način smanjuje izravni upravljački utjecaj države te poduzima iskorak prema najavljenom razvoju modernog dioničarstva u kojemu su svi dioničari u ravnopravnom položaju, objašnjavaju u Podravki.

Izmjenama Statuta, Uprava uz suglasnost Nadzornog odbora sada može donijeti odluku o dokapitalizaciji društva u iznosu do polovice temeljnog kapitala.

Nadalje, Skupština je donijela odluku o smanjenju temeljnog kapitala društva u iznosu od 542 milijuna kuna, kako bi se pokrili gubici iz prethodnih razdoblja nastali u aferi Spice, i to na način da se smanjuje nominalna vrijednost dionica. Umjesto 300, sada je nonimalni iznos dionice 200 kuna.

– Vrijeme je za pogled u budućnost, pripremu Podravke za zaokret i novi iskorak prema postizanju razine efikasnosti najboljih. Vjerujemo da je upravo ova godina velika prekretnica u životnom vijeku Podravke koja nakon desetljeća stagnacije ima novi početak efikasnog poslovanja i potpune internacionalizacije – istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke prigodom održavanja Glavne skupštine dioničara Podravke.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema više gledanja

Netflix uskoro više neće raditi na ovim modelima televizora, provjerite je li vaš na popisu

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora. Drugim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×