19.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Programi Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma
P

Ne propustite

Povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica i ove godine priprema svoje već tradicionalne programe – stručni skup i radionicu za djecu.

5. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području”, ponedjeljak, 7.4.2014.

U ponedjeljak, 7.4.2014. s početkom u 10.00 sati održat će se  5. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području”. Fokus će biti na dvjema temama –  – uvjetima stanovanja kao čimbeniku odrastanja romske djece te postignućima i izazovima u radu s romskom djecom u protekloj godini. Pitanja na koja će se pokušati odgovoriti su: Kako poboljšati uvjete stanovanja romske djece i mladih te što se na tom polju čini u općinama na koprivničkom području, Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji? Kakva postignuća bilježimo u radu s romskom djecom u protekloj godini i s kakvim smo se izazovima susretali (primjeri prakse)?

Svrha stručnoga skupa je okupiti stručnjake koji rade s romskom djecom,  predstavnike romskih i drugih udruga te predstavnike lokalnih uprava i samouprava, kako bi izmijenili informacije, iskustva i pokušali zajedno naći rješenja problema. Cilj je poboljšati kvalitetu života romskoj djeci, mladima i romskoj zajednici, kao i kvalitetu stručnih kompetencija onih koji rade s romskom zajednicom.

Tijekom stručnog skupa upriličit će se i  izložba rukotvorina romske pomoćnice Ljiljane Car. Nakon stručnog skupa, Knjižnica u 13.00 sati organizira odlazak u romsko naselje Drnje – Botovo (osiguran je autobusni prijevoz). Svi zainteresirani mogu pripremiti poklone romskoj djeci  (slatkiše, voće i slikovnice).

Radionica „Budimo prijatelji – družimo se u knjižnici”, utorak, 8.4.2014.

U suradnji s Osnovnom školom Legrad u Dječjem odjelu Knjižnice s početkom u 10.00 sati održat će se radionica „Budimo prijatelji – družimo se u knjižnici” u kojoj će sudjelovati romska i neromska djeca, učenici 1. i 3. razreda Osnovne škole Legrad. Oni će  upoznati programe i usluge za djecu koje nudi knjižnica, kao i kulturne vrijednosti romske populacije te na takav način obilježiti Svjetski dan Roma.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Napokon

Odlična vijest za umirovljenike: Kreće isplata nacionalne naknade, evo i za koga!

Isplata nacionalne naknade umirovljenicima kreće uskoro. Kako piše portal mirovina.hr, isplata na bankovne račune bit će u ponedjeljak 17....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×