19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Programi u Domu mladih Koprivnica (13.05. – 20.05.2013.)
P

Ne propustite

13.05.2013., 18.00h ”Majčin dan”, Udruga osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” Grada Koprivnice

U ponedjeljak, 13. svibnja u 18.00 sati u Domu mladih Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ Grada Koprivnice obilježit će ‘Majčin dan’ uz literarno glazbeni program. U programu će sudjelovati članovi udruga osoba s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije, udruge osoba s invaliditetom iz Bjelovara i Varaždina s kojima Udruga “Bolje sutra” surađuje. Također će sudjelovati Udruga Roma “Korak po korak” “Paš p paš”, OŠ B. Radić, PŠ Kunovec, te Katarina Hudiček s međimurskim narodnim pjesmama.

Program je dio aktivnosti projekta “SLOBODNO VRIJEME ZA STVARANJE NOVIH MOGUĆNOSTI ”  – razvoj potencijala i kreativnosti kod osoba s invaliditetom sufinanciran u okviru projekta „Zdravi grad” Koprivnica u 2013. godini. Ove aktivnosti su Mjere proizašle iz Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan.

 

15.05.2013., 18.00h Javna produkcija, Umjetnička škola ”Fortunat Pintarić”

Još  jedna u nizu Javnih produkcija Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ održati će se u srijedu, 15.05.2013. s početkom u 18.00h. Ovog će puta svoj rad i napretke predstaviti učenici odjela harmonike i solo pjevanja. Na vama je da ih podržite, a za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

 

16. – 19.05.2013. ”4. Classical Guitar Weekend”, Udruga gitarista klasične gitare ”Alegro”

Udruga gitarista klasične gitare „Allegro” od 16. do 19. svibnja organizira u Domu mladih Koprivnica četvrti po redu „Vikend klasične gitare”. Riječ je o manifestaciji koja okuplja mlade gitariste i svjetski poznate profesore gitare u spoju obrazovnih i koncertnih aktivnosti.

Središnji događaj ovogodišnje manifestacije bit će tzv. „masterclassovi”: dvojica profesora s muzičkih akademija držat će individualne satove s učenicima. Radi se o Borisu Tešiću s Muzičke akademije u njemačkom Kaselu i Martinu Mysliveceku s Muzičke akademije u Grazu. Bit će tu još zanimljivih stvari. Profesor Oliver Oliver s Muzičke akademije u Osijeku prezentirat će svim sudionicima svoju metodu za vježbanje sluha nazvanu REA, kojom postiže izuzetne rezultate, a koriste je i mnogi glazbenici svjetskoga glasa poput Ane Vidović i Istvana Roemera.

Ulaz na ovu interaktivnu prezentaciju bit će slobodan za sve profesore i učenike glazbenih škola, bez obzira na instrument. Ove će godine na manifestaciji prvi put sudjelovati i fizioterapeut. Viši fizioterapeut Tomislav Majkić iz Istre svakome će sudioniku napraviti kontrolni pregled te će im pokazati vježbe kojima mogu sanirati postojeće i izbjeći buduće ozljede. U sklopu gitarističkog vikenda održat će se i tri koncerta, a ulaz na sva tri bit će slobodan za sve zainteresirane građane. Na samom otvorenju, 16. svibnja točno u 20:20, nastupit će 15 članova Udruge, od onih najmlađih do studenata gitare.

Idućeg dana, u petak, koprivničkoj se publici premijerno cijelim koncertom predstavlja Koprivnički gitaristički duo koji čine članovi Allegra, profesor Antonio Rumenović i student gitare Vanja Posavec, također u 20:20, a za 22:22 zakazan je after party koncert u Rooster Pubu. U subotu u 20:20 nastupa Boris Tešić, jedan od vodećih svjetskih gitarista današnjice, a u 22:22 Ansambl Laurum, četvero majstora gitare, također u Rooster Pubu. Tijekom sva četiri dana manifestacije, dvojica graditelja klasičnih gitara – Željko Stubičar iz Koprivničkih Bregi i Antonio Zwirn iz Siska – predstavit će svim zainteresiranim sudionicima svoje ručno izrađene gitare u predvorju Doma mladih.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×