19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Programi u Domu mladih Koprivnica (22. – 28. srpnja)
P

Ne propustite

26.07.2013., 21.00 h Plesnjak uz VIS 300 u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnice, DMKC-a i Rooster pub-a

Već treće ljeto za redom koprivnička glazbena grupa VIS 300 nastupa na plesnjaku u atriju Doma mladih. VIS 300 osnovan je 2009. godine, kao plod nastojanja Davora Švarca i Duška Bodinovca da ponovo zasviraju glazbu koju su zajedno izvodili još kao gimnazijalci 60-tih godina prošloga stoljeća. Znajući da u Koprivnici praktički nitko ne svira uživo glazbu 60-tih i 70-tih,  dobro su procijenili da će svojim repertoarom dopuniti glazbenu ponudu, što se i potvrdilo već za njihova prvog nastupa u proljeće 2010. u sklopu Carlsbergfesta. Otada povremeno nastupaju u Koprivnici, Zagrebu i Grazu.

Dečki i cure sviraju u raznim bendovima, a ovaj ‘retro’ sastav muzicira uglavnom iz gušta u jednoj garaži, a povremeno, i to na probranim mjestima i prigodama svira za svoje prijatelje i znance.

U Grupi, i danas, nakon nekih promjena prije dvije godine sviraju: Davor Švarc – gitara, Duško Bodinovac – bas, Marin Hraščanec – klavijature, Sven Pierobon – gitara, Renato Glavak – bubnjevi/udaraljke te Anita Šepec i Augustina Posavec – vokali.

VIS 300 postao je neizostavni dio Ljetnih večeri u atriju, a za vas će svirati u petak 26. srpnja od 21 sat u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnice, Doma mladih i Rooster pub-a. Dođite, plešite, razgovarajte i družite se. Cijena ulaznice je 10,00 kuna.

 

27.07.2013., 21.00h, DESET NAPREMA JEDAN – Ustanova kulture Vuk Karadžić, Beograd, 4. predstava “Ljeto u Ludensu”

Tekst, režija i gluma: Tatjana Kecman

10 : 1 deset razloga da ne uđete u bračnu zajednicu i jedan da to učinite! Skoro svaki muškarac ima paničan strah od braka i bračnih obveza. Ova predstava će mu taj strah pojačati !!!

Svaka nada o lijepom životu udvoje će se ugasiti. Vjera u bračnu zajednicu će nestati kao ”pramen dima” nakon gledanja ove predstave. Poželjet će da bude neženja do kraja ovog i svakog budućeg života. NARAVNO ŠALIMO SE!!! Ova predstava je pitka, lagana komedija o deset ženskih likova, kakve srećom ne viđamo svaki dan. Hm, ili viđamo? U toku sat vremena trajanja ove predstave stavit ćemo se u kožu muškarca, koji se našao pred velikom dilemom: „Oženiti se ili se ne oženiti?!”

Cijena ulaznica je 40kn.

Pretprodaja je u uredu Ludens teatra 10:00-14:00h ili na mobitel 097/7583367 (svaki dan osim nedjelje), Šareni dućan, Hotel Podravina, ulaznice.hr i na dan predstave od 19.00h na blagajni Doma mladih.

 

U tijeku:

Razmjena udžbenika

Dom mladih Koprivnica i ove godine organizira razmjenu školskih udžbenika koja kreće u srijedu 26.06. i trajat će sve do 13.09. svakim radnim danom od 09-12 h i od 16-18 h. Razmjena će se odvijati po principu ‘udžbenik za udžbenik’ odnosno moći ćete razmijeniti onoliko udžbenika koliko ste donijeli i koliko vam odgovara. Bitno je znati da se udžbenici u Domu mladih Koprivnica neće kupovati niti prodavati. Osim razmjene u Domu mladih, i ove će se godine odvijati e-razmjena. Radi se o oglašavanju i organiziranju razmjene školskih udžbenika putem stranice Doma mladih www.dmkc.hr  koja također kreće s 26.06. Na našoj internet stranici korisnici će u kategoriji ‘Razmjena udžbenika’ moći ostavljati oglase u kojima nude ili traže udžbenike i međusobno se povezivati te razmjenjivati s drugim korisnicima. Svi zainteresirani također će moći vidjeti ponudu udžbenika Doma mladih odnosno i prije nego što se upute u Dom mladih, znati kojim udžbenicima raspolažemo. Tu je također i kategorija ‘Pokloni knjigu Domu mladih’ koja je namijenjena svima onima koji žele pokloniti svoje udžbenike. Mi ćemo te udžbenike uključiti u razmjenu ili ukoliko iste žele pokloniti djeci koja nemaju mogućnosti razmijeniti ili kupiti udžbenike, pokušat ćemo im pomoći da takve obitelji pronađu. Za sve dodatne informacije, kao i za sva pitanja i primjedbe vezane uz razmjenu udžbenika svi zainteresirani moći će nas kontaktirati na e-mail:razmjena.udzbenika@koprivnica.hr ili na telefon: 048/221-477.

 

01.07.-31.08., uto, sri i pet od 18-20h Breakdance radionice u organizaciji udruge ‘Bboying –KC’, Dvorana

Udruga Bboying-KC i ove godine priključila se provođenju programa ‘Aktivno ljeto u Domu mladih’ kroz svoje radionice breakdancea. Njihova je želja polaznicima približiti ovaj ples i kulturu breakdancea i naravno kroz radionice pridobiti i nove članove odnosno članice. Radionice će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza i to utorkom, srijedom i petkom u vremenu od 18 do 20 sati. Polaznici će imati prilike naučiti osnove breakdancea, a oni uporniji i mnogo više pokreta. Radionice su podijeljene u nekoliko faza:

– Uvod u osnove,

– Toprock se odnosi na bilo koji niz koraka izvođen u stojećem položaju,

– Downrock se koristi za opisivanje bilo kojeg kretanja ili izvođenja trikova na podu gdje se bboy/bgirl podupire rukama i nogama,

– Freezes ili poze se najčešće koriste da naglase neki jači beat ili kraj seta neke kombinacije elemenata,

– Powermoves su akrobatski potezi koji zahtijevaju momentum, brzinu, izdržljivost, snagu i kontrolu izvršenja.

Radionice breakdancea su za sve zainteresirane slobodne.

 

01.07. – 09.08., 10-13 h Američka jezična radionica u organizaciji Hello ELC i UMKo-a, P.I.P.A.

Američka jezična radionica prošlih se godina pokazala pravim načinom provođenja ljetnih praznika. Radionica se provodi u organizaciji udruge UMKo i Hello ELC, a vode ju američki volonteri koji u Hrvatsku dolaze putem organizacije Learning Enterprises. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta koja uče o američkoj kulturi, povijesti, načinu života, prehrani i svemu onome što ih zanima i to kroz igru i zabavu. Za djecu koja slabije govore engleski jezik postoje domaći volonteri koji im prevode ukoliko nešto ne razumiju. Igraonica se odvija na engleskom jeziku i održavat će se svaki radni dan od 10 do 13 sati u razdoblju od 01.07.-09.08.2013. godine te se svi zainteresirani mogu besplatno priključiti u bilo kojem trenutku ovisno o slobodnom vremenu i volji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×