12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Programi u Domu mladih od 18. do 24.03.2013.
P

Ne propustite

18.03.2013., 17.00h Savjet mladih Grada Koprivnice, tribina “Usporedba hrvatskog sa svjetskim obrazovnim sustavima”, gost Goran Milić
Savjet mladih Grada Koprivnice poziva vas na tribinu pod nazivom “Usporedba hrvatskog sa svjetskim obrazovnim sustavima”. Gost tribine jedan je od najpoznatijih novinara u Hrvatskoj, a trenutni direktor programa i vijesti “Al Jazeere Balkans”, Goran Milić. S obzirom na bogatu biografiju gospodina Milića, nabrojati sve što je radio u životu ne bi bilo jednostavno, ali će zato u sklopu predavanja na temu “Usporedba hrvatskog sa svjetskim obrazovnim sustavima” ispričati neke zanimljive i poučne priče iz svoga života iz kojih i mi možemo nešto naučiti.

Budući da je 2012. godine Grad Koprivnica pokrenuo visokoškolsko obrazovanje kroz instituciju “Medijsko sveučilište” i u budućnosti planira otvoriti vrata još nekih fakulteta, želja je našim mladim sugrađanima omogućiti kvalitetno i adekvatno predavanje na temu obrazovanja u Hrvatskoj i usporedbu s obrazovnim sustavima u inozemstvu.

Tribina će se održati u ponedjeljak, 18.03.2013. u 17.00 sati u velikoj dvorani Doma mladih. Ulaz je naravno besplatan i pozvani su svi građani Koprivnice.

 

20.03.2013., 19.00h Francuski krug Koprivnica i Umjetnička škola Fortunat Pintarić, Koncert Umjetničke škole Fortunat Pintarić
Povodom Dana Frankofonije koji se održava svake godine u ožujku diljem svijeta ,’Francuski krug Koprivnica’ u suradnji s Umjetničkom školom ‘Fortunat Pintarić’ organizira koncert glazbenih djela francuskih skladatelja. Skladbe će izvoditi učenici Umjetničke škole pod vodstvom svojih nastavnika. Koncert će se održati 20.03.2013. u 19.00 sati u dvorani Doma mladih. Sponzor je Francuska ambasada u Zagrebu i ulaz je besplatan.

 

21.03.2013., 19.00h Talent show, Gimnazija “Fran Galović”
U sklopu obilježavanja Dana darovitih učenika u Hrvatskoj, koprivnička Gimnazija Fran Galović organizira Talent show. Učenici će pjevati, plesati, žonglirati i pokazati sve ono u čemu su talentirani. Gimnazijalci će dokazati da je među njima mnogo glazbenika, pisaca, voditelja, glumaca, snimatelja, fotografa, sportaša, reprezentativaca pa i državnih prvaka, vlasnika rekorda, volontera i dobitnika prestižnih nagrada. Talent show je otvoren za javnost, a održat će se 21. ožujka u 19.00 sati u Domu mladih u Koprivnici. Cilj je manifestacije stvoriti bazu darovitih, talentiranih i izvrsnih učenika, a sve na inicijativu Darije Kivač, profesorice glazbene kulture.

 

22.03.2013., 19.00h Francuski krug Koprivnica, Dani Frankofonije
Povodom Dana Frankofonije koji se održava svake godine u ožujku diljem svijeta, Francuski krug Koprivnice u suradnji s koprivničkim osnovnim školama organizira priredbu pod nazivom Les 10 mots (deset riječi). Učenici koji uče francuski jezik predstavit će svojih 10 omiljenih francuskih riječi kroz pjesmu, poeziju, priču, igrokaz, kviz i izložbu slika uz mentorstvo profesorica Tomislave Kraljić, Biljane Grubačević, Lade Gudić, Zdenke Krapinec, Martine Trešćec, Josipa Pankarića i Zdenka Vujasinovića. Priredba će se održati 22. ožujka u 19.00 sati u dvorani Doma mladih. Sponzor je Francuska ambasada u Zagrebu i ulaz je besplatan.

 

23.03.2013., 20.00h Kazališna predstava „Kvetch” Stevena Berkoffa, koprodukcija GDK “Gavella” i Kazalište Virovitica (organizacija Ludens teatra)
Ludens teatar dovodi u Dom mladih predstavu ostvarenu u koprodukciji GDK “Gavella” iz Zagreba i Kazališta Virovitica. Kazališna predstava „Kvetch”, drama jednog od najpoznatijih suvremenih britanskih dramatičara, ujedno redatelja i glumca, Stevena Berkoffa, odigrat će se 23.03.2013. s početkom u 20.00 sati u dvorani Doma mladih. Redatelj predstave je Dražen Ferenčina, a igraju Enes Vejzović, Helena Minić, Janko Rakoš, Blanka Bart Hajoš, Igor Golub.

Petero ljudi – Frank i njegova žena Donna, njezina majka, prijatelj Hal i kolega George susreću se u uobičajenim situacijama u kojima se i većina nas zatekla no – uz namjerno konvencionalne rečenice koje si upućuju – u ovoj komediji na glas izgovaraju i svoje misli. Priča o ne baš sretnim ljudima i njihovim ne baš sretnim životima, subverzivna i razigrana, duhovita i gorka, cinična i nježna, istinita i kazališna u isti čas… “Kvetch” je društvena komedija u susretu s kojom smo dovedeni u situaciju da se, kao i u svim dobrim komedijama, smijemo samima sebi.

Uobičajena cijena ulaznice je 40kn, no pri organiziranom dolasku na predstavu (10+), cijena ulaznice je 35kn. Ulaznice možete kupiti u uredu Ludens teatra (Dom mladih, I.kat) od ponedjeljka do subote u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, u Šarenom dućanu, u hotelu Podravina ili rezervirajte na broj telefona  048/671-615 ili 097/7583-367.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×