Aktiviraj se i rasti zdravo

FOTO Pogledajte kako su vrtićarci vježbali pod budnim okom srednjoškolaca

17:50h
0
Vrtićarci vježbali poid budnim okom budućih fizioterapeuta // Foto: Matija Gudlin
Vrtićarci vježbali poid budnim okom budućih fizioterapeuta // Foto: Matija Gudlin

Cilj provođenja ovog projekta je prevencija lošeg držanja, deformacije kralježnice i lokomotornog sustava te pretilosti, problema koji je sve češći kod današnje populacije vrtićaraca – istaknula je Ana Prentašić, voditeljica projekta Aktiviraj se i rasti zdravo.

Klinci iz Dječjeg vrtića Tratinčica u utorak su u dvorani koprivničke Srednje škole vježbali pod budnim okom fizioterapeutkinje Ane Prentašić i budućih fizioterapeuta, učenika Srednje škole. Rezultat je to suradnje vrtića Tratinčica i Srednje škole Koprivnica koje su prepoznale značaj ovog projekta važnog za pravilan rast i razvoj motoričkih sposobnosti djece.

Uz to, učenici na konkretnim primjerima kroz praktičnu nastavu mogu puno toga naučiti. Sutra, u srijedu, Ana Prentašić i Filip Turk, profesor tjelesne kulture vježbat će s učenicima 1.a razreda Osnovne škole A.N. Gostovinski.

– Cilj nam je prevencija lošeg držanja, deformacije kralježnice i lokomotornog sustava te pretilosti, problema koji je sve češći kod današnje populacije vrtićaraca – istaknula je A. Prentašić.

Dodala je kako je njezin projekt prepoznat i na državnoj razini, a sufinancira ga Zaklada Zamah kao jedan od 15 građšanskih akcija u cijeloj Hrvatskoj. U koprivničkoj Srednjoj školi, istaknula je Ravnateljica Ksenija Ostriž, održava se i radionica udruge Bolje sutra, u okviru projekta Dobro biraj, volontiraj.

– Cilj projekta je proširiti znanja o volonterstvu i volonterskom radu, stvarati uvjete za volontiranje u zajednici, senzibilizirati lokalnu zajednicu o potrebama volontiranja zbog stvaranja jednakih mogućnosti i uključenosti osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu – rekla je K. Ostriž.

Aktivisti udruge radionicu provode s učenicima 1.b razreda, smjera komercijalist, a predavači su Marija Mraz, predsjednica Udruge Bolje sutra, tajnica Nataša Friščiš te tri volontera Udruge Nikolina Srednoselec, Robert Šarec i Nenad Međimurec.