23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POVEĆANJE KAPACITETA

Projekt dogradnje i opremanja kompostane u Herešinu ušao u treću fazu
P

Građani će imati izravne koristi od ovog projekta zbog pozitivnog utjecaja na okoliš, stoji na službenim gradskim stranicama.

Ne propustite

Projekt dogradnje i opremanja kompostane u Herešinu ušao je u treću fazu, stoji na službenim stranicama Grada Koprivnice.

Podsjetimo, Komunalac d.o.o. Koprivnica ovim projektom želi dograditi, unaprijediti i opremiti postrojenje za recikliranje odvojeno sakupljenog biootpada u kojem se provodi tehnološki proces kompostiranja u prigradskom naselju Herešinu.

Postojeće stanje obrade biootpada podrazumijeva kompostiranje na otvorenom, što znatno usporava i otežava proces kompostiranja, zbog atmosferskih prilika. U studenom 2018. godine Komunalac je povećao uslužno područje, odnosno povećao se broj općina u kojima obavlja skupljanje, odvoz i zbrinjavanje otpada, a s obzirom na povećanje uslužnog područja količina sakupljenog biootpada je u porastu.

Cilj projekta izgradnje kompostane je povećati kapacitete RH za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada i tako doprinijeti unaprjeđenju sustava gospodarenja komunalnim otpadom, posebice odvojenom sakupljanju proizvedenog biootpada te smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalištima, sve u skladu s ciljevima zadanim u Zakonu o gospodarenju otpadom.

Građani će imati izravne koristi od ovog projekta zbog pozitivnog utjecaja na okoliš, odnosno smanjenja onečišćenja, proizvodnja komposta odvijat će se u kontroliranim uvjetima bez utjecaja atmosferskih prilika čime će se u određenoj mjeri povisiti kvaliteta života, stoji između ostalog na gradskim stranicama.

U središnjem dijelu postojeće parcele planira se izgradnja postrojenja za biološku obradu odvojeno sakupljenog bio otpada, a koje se sastoji od dvije hale, postrojenja za automatsko pranje podvozja vozila sa separatorom za recirkulaciju vode, tipski kontejner te tipski laboratorijsko-skladišni kontejner. Projekt predviđa i nabavu opreme potrebne za rad, kao što su stroj za prevrtanje hrpa, mobilno sito za prosijavanje komposta, sustav transportera za doziranje i pakiranje komposta.

Vrijednost projekta ‘Dogradnja, unaprjeđenje i opremanje postrojenja za recikliranje odvojeno sakupljenog biootpada u kojem se provodi tehnološki proces kompostiranja u Herešinu’ iznosi 12.971.068 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

STANJE U STOČARSTVU

FOTO Veljko i Danijela u svom selu jedini uzgajaju krave: Proizvodnja mlijeka postala je skup sport

Nedaleko Đurđevca smjestilo se poznato naselje Sveta Ana, čija Vodenica privlači brojne turiste i zaljubljenike u prirodu Veljko i Danijela...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×