16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Projekt //Forjan nije dobio poziv, gradonačelnica: nismo bili sigurni dolazi li ministar
P

Ne propustite

Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta te Josip Borak, predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija potpisali su danas s koprivničkom gradonačelnicom Vesnom Želježnjak sporazum o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva ‘Koprivnica – škole’, vrijedan 120 milijuna kuna.

Tako će u sklopu programa javno-privatnog partnerstva biti izgrađena osnovna škola sa sportskom dvoranom na Podolicama, rekonstruirat će se Osnovna škola Đuro Ester te pokraj nje izgraditi sportska dvorana, a u planu je proširenje Umjetničke škole Fortunat Pintarić, koje predviđa i adaptaciju sinagoge za potrebe te škole.

Prema sporazumu, Ministarstvo će platiti 55, a Grad 45 posto troškova.

Samome činu potpisivanja sporazuma nije nazočio Ernest Forjan, potpredsjednik Gradskog vijeća, jer ga nitko nije zvao. Povrijeđen, oglasio se priopćenjem.

– Nastavlja se praksa po starom dobrom običaju „što manje u oporbi znaju, to smo mi pametniji„. Iskreno vjerujem da si ne žele dopustiti luksuz da tamo neki Forjan nešto pita ministra, a kamoli da počne postavljati neugodna pitanja. Izgleda da gradonačelnica od svojeg prethodnika nije naučila baš ništa jer je on bio dovoljno pametan da kod takvih bitnih projekata uključi i predstavnike oporbe – kazao je Forjan, dodajući kako je možda jedna od tema bila i Medijsko sveučilište koja je ionako obavijena velom tajni, pa se procijenilo da nekima nije tamo mjesto.

No, gradonačelnica tvrdi kako nije riječ ni o čemu takvom, već je cijeli posjet organiziran na brzinu.

– Nismo bili sigurni hoće li ministar doći, budući da je morao u službeni posjet Beogradu, gdje je i otišao odmah nakon potpisivanja sporazuma – kazala je Vesna Želježnjak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×