26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gospodarenje otpadom

Projekt Održive misli kreće s provedbom
P

Općina Molve od ukupnog iznosa projekta od 22.000,00 kuna koji se odnosi na vlastito financiranje, zajedno sa ostalim općinama i Gradom Đurđevcom osigurat će sredstva razmjerno broja kućanstva na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Ne propustite

Općina Molve zajedno sa Gradom Đurđevcom i općinama Ferdinandovac, Novo Virje, Kalinovac, Kloštar Podravski i Virje, sukladno potpisanom Sporazumu o udruživanju u provedbi projekta Program provedbe izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom „Održive misli“ krenuli su u provođenje aktivnosti kroz projekt. Aktivnosti se odnose na podjelu letaka i brošura, isticanje plakata, natjecanja u osnovnim školama, kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima, a sve na temu održivog gospodarenja otpadom.

Ukupna vrijednost projekta koji je već u provedbi iznosi 492.000,00 kuna, od čega Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira iznosom od 418.000,00 kuna, dok se dodatnom prijavom na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo dodatno sufinanciranje u iznosu do 70% vlastitog udjela. Općina Molve od ukupnog iznosa projekta od 22.000,00 kuna koji se odnosi na vlastito financiranje, zajedno sa ostalim općinama i Gradom Đurđevcom osigurat će sredstva razmjerno broja kućanstva na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Prva tema na kojoj se baziraju informativne aktivnosti je “Sprječavanje nastanka otpada”.

Cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

KAMPANJA PRI KRAJU Pogledajte što od izbora očekuju kandidati iz Podravine i Prigorja

Danas je zadnji dan izborne kampanje, sutra je već izborna šutnja. Kandidati rezimiraju učinjeno te pozivaju birače da izađu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×