Do 2023. godine

Projekt vrijedan 260 milijuna kuna unaprijedit će cijelu vodokomunalnu infrastrukturu na području aglomeracije Đurđevac

09:45h
0
Prezentacija projekta Aglomeracije // Foto: djurdjevac.hr

Riječ je o iznimno vrijednom projektu čija je realizacija predviđena do kraja 2023. godine.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac u četvrtak je održana prezentacija pripreme projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete.

Riječ je o iznimno vrijednom projektu čija je realizacija predviđena do kraja 2023. godine. Voditelj projektnog tima Josip Juras iz Hrvatskih voda dodao je kako se vrijednost buduće gradnje procjenjuje na 260 milijuna kuna, a od ukupnog iznosa 187 milijuna planira se povući iz sredstava fondova EU.

Prezentacija projekta Aglomeracije // Foto: djurdjevac.hr
Prezentacija projekta Aglomeracije // Foto: djurdjevac.hr

Cilj je da sva kućanstva na području đurđevačkih Komunalija imaju mogućnost priključaka na kanalizacijske i vodovodne mreže, a u prijedlogu investicijskog ulaganja izrađena je dokumentacija za planirane zahvate izgradnje na tim mrežama.

Gradonačelnik Željko Lacković istaknuo je značaj ovog projekta čiji je cilj osigurati vodoopskrbu i odvodnju, a još je važnije to što će provođenje takvih projekata doprinijeti kvaliteti života na području Aglomeracije. Pohvalio je suradnju jedinica lokalne samouprave, projektnog tima i Komunalija te je čestitao svima koji su radili na projektu. Dodao je kako mu je želja da ovaj projekt bude završen i prije zadanog roka, i to do kraja 2020.

čitam...
Loading...