22.9 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Važnost provođenja oralne higijene

Projekt Zdravi zubi za sve zaživio je i u Ludbregu, gradonačelnik Bilić: Najvažnije je krenuti od najmlađih, o zubima treba brinuti i treba ih paziti
P

Ukupna vrijednost projekta je 57 tisuća eura, a uključuje 54 radionice, 19 predavanja okrugli stol, televizijske i radijske emisije te novinske članke o važnosti oralne higijene

Ne propustite

Na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu održana je radionica za djecu i odrasle. Naime, riječ je o projektu “Zdravi zubi za sve-promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji”.

Cilj projekta je osvijestiti stanovništvo o važnosti provođenja oralne higijene, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pohvalila je projekt, istaknuvši kako je pravilna oralna higijena važna za zdravlje cijelog organizma.

– Drago mi je da je projekt zaživio i da je dobro prihvaćen. Predavanja i radionice održavaju se diljem županije, jer nam je cilj da poruke dođu do što većeg broja stanovnika. Ujedno, ovdje je na djelu multidiscipliniranost, uključivanje svih stručnjaka radi što bolje informiranosti, a u cilju poboljšanja očuvanja oralnog zdravlja – rekla je u Ludbregu zamjenica Zagorec.

Ukupna vrijednost projekta je 57 tisuća eura, a uključuje 54 radionice, 19 predavanja okrugli stol, televizijske i radijske emisije te novinske članke o važnosti oralne higijene. Spomenimo kako je projekt financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek istaknuo je da je fokus projekta na najmlađima, s obzirom na to da od najmlađe životne dobi i kasnije, briga o zubima ima veliki značaj.

– Na ovaj način, naši stomatolozi približuju se djeci i prikazuju da sve ono što je vezano uz zube, ne mora kasnije biti nikakav bauk, nego dapače, kroz igru, razmjenu iskustava, stjecanjem znanja, mogu i dalje u odrasloj dobi kvalitetno brinuti o svojoj oralnoj higijeni – kazao je Veronek.

Sugrađanima i mališanima se u petak na Trgu Svetog Trojstva pridružio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

– Najvažnije je krenuti od najmlađih – o zubima treba brinuti i treba ih paziti. Drago mi je što je organizirana ova akcija, kao i da je sve više ordinacija dentalne medicine ponovo vraćeno u Dom zdravlja i da se ta priča razvija u dobrom smjeru – rekao je Bilić dodajući da je najvažnije razbiti strah od zubara kao liječnika koji nanose bol.

– Zubari nam pomažu da nas zubi ne bole, stoga treba djecu voditi zubaru, ali ne smijemo ni mi stariji zaboraviti na redovite preglede. Zdravi zubi su zdrav organizam i ovo je hvalevrijedna akcija u svakom pogledu – zaključuje gradonačelnik Bilić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA I TREĆA HNL

Fantastični Križevčani pobijedili Hrvatski dragovoljac, poraz Pitomačana

Nogometaši Radnika Križevci i dalje ispisuju klupsku povijest, a nakon fantastičnog slavlja u Kupu protiv Šibenika, u sedmom su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti