radni sastanak

Projektom Aglomeracija Križevci izgradit će se i rekonstruirati sustav vodoopskrbe i odvodnje

Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu u Križevcima kojim će se u velikom dijelu križevačkih naselja izgraditi i rekonstruirati sustav vodoopskrbe i odvodnje te izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Križevci.

15:21h
0
sastanak Aglomeracija scaled
Foto: Grad Križevci

Danas je u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima održan sastanak svih
dionika u projektu Aglomeracija Križevci.

Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu u Križevcima kojim će se u velikom dijelu križevačkih naselja izgraditi i rekonstruirati sustav vodoopskrbe i odvodnje te izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Križevci. Zato će se ovakvi radni sastanci održavati redovito kako bi se osigurala nesmetana provedba projekta i, po potrebi, odmah uklonile eventualne poteškoće u realizaciji.

Na sastanku je bio prisutan zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor
Vukmirić koji je naglasio važnost održavanja ovakvih sastanaka i koordiniranog djelovanja svih strana posebno obzirom na fazu u kojoj se projekt nalazi, a to je pred odlukom izbora izvođača građevinskih radova. Zamjenik generalnog direktora istaknuo je kako ovako veliki projekt znači i brojne izazove koji se zajedničkom suradnjom mogu riješiti i prevladati.

U ime Grada Križevaca obratio se zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević zahvalivši na suradnji Hrvatskim vodama i zamjeniku direktora, kako po pitanju projekta Aglomeracije, tako i po pitanju rješavanja vodoopskrbe naselja Apatovec. Naglasio je kako se nada kvalitetnom i uspješnom završetku ovog projekta prvenstveno na zadovoljstvo stanovnika Grada Križevaca, svi okolnih naselja koji spadaju u prsten Aglomeracije. Dodao je i kako se gradska administracija, kao i do sada, stavlja na raspolaganje za suradnju i provođenje bilo kakvih aktivnosti koje Grad može odraditi po pitanju realizacije projekta.

Direktorica Vodnih usluga d.o.o. Helena Kralj Brlek, iznijela je tehnički aspekt projekta
i upoznala sve sa do sada učinjenim kao i koracima koji slijede.

Foto: Grad Križevci