pokretna knjižnica

Projektom Đurđevačka bajoslovlja, knjižnica će za svoje korisnike uvesti i bibliobus

Ukupna vrijednost projekta iznosi četiri milijuna kuna, a očekuje se da će u cijelosti financirati iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

09:40h
0
collage
Foto: djurdjevac.hr

Gradska knjižica Đurđevac u partnerstvu s Gradom Đurđevcom krajem prošle godine prijavila je novi projekt pod nazivom Đurđevačka bajoslovlja jer želi olakšati pristup svojim uslugama i sadržajima svim građanima. Projekt je nedavno prošao administrativnu provjeru.

Uz nabavu potrebne informatičke opreme i vozila, kako bi djelatnice knjižnice svojim korisnicima mogle ponuditi usluge pokretne knjižnice, organizirat će se i brojne kulturne aktivnosti. Cilj je da se u aktivnosti uključe svi građani, posebice djeca i mladi, osobe starije od 54 godine i osobe s invaliditetom.

– Organizirat ćemo računalne radionice i radionice informacijske pismenosti za predškolce, mlade i umirovljenike. Osmislili smo i niz književnih susreta i druženja s našim poznatim književnicima, radionice s članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, a organizirat ćemo i školu kreativnog čitanja i pisanja za naše najmlađe – rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

– Ovim projektom predviđa se uvođenje bibliobusa koji će posjećivati stanovnike prigradskih naselja, učenike područnih škola i domove za starije i nemoćne te im dostavljati željene knjige, ali i provođenje brojnih aktivnosti poput malih kazališnih predstava, kreativnih radionica i igraonica što će doprinijeti razvoju čitalačke pismenosti – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost projekta iznosi četiri milijuna kuna, a očekuje se da će u cijelosti financirati iz sredstava Europskog socijalnog fonda.