30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt knjižnice

Projektom Knjiga kuca vam na vrata zaposlenici đurđevačke knjižnice dostavljaju biciklom knjige starijim sugrađanima
P

Programi, projekti, knjižnične usluge, kao i članstvo u knjižnici su besplatni.

Ne propustite

Gradska knjižnica Đurđevac kulturno je i informacijsko središte Grada Đurđevca koja uvođenjem novih programa, projekata, metoda i strategija djelovanja preuzima jednu od središnjih uloga u kulturnom životu Grada Đurđevca.

Tako je i ove godine nastavila s provođenjem mnogobrojnih aktivnosti u koje redovito uključuje korisnike svih dobnih skupina, s posebnim naglaskom na socijalno isključene članove koji su uključeni u čak sedam različitih programa.

– Najnoviji program Knjiga vam kuca na vrata, gdje električnim biciklom, koji smo dobili na korištenje od Grada Đurđevca dostavljamo knjige u domove starijih i nemoćnih osoba koje nemaju mogućnost dolaska u knjižnicu, upravo je u ovo korona vrijeme doživio procvat. Broj korisnika se udvostručio, a kvalitetu ovog projekta prepoznali su i različiti mediji, od novina, web portala, ali i velike televizijske kuće koje su snimile i emitirale priloge o knjižnici i projektu, i na taj način promovirale rad i djelovanje naše knjižnice diljem Hrvatske – naglasila je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Knjižnica tijekom ljetnih mjeseci vrlo aktivno provodi program Ljeto u knjižnici za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi koja ljetne praznike provode u gradu.

– Sve radionice, koje su se ove godine održale, jubilarni 20. put, provode naši sugrađani volonteri: učitelji, sportaši, informatičari, likovni i glazbeni umjetnici koji podučavaju djecu sportskim aktivnostima poput nogometa, rukometa, orijentacijskog trčanja, rolanja, aerobika ili etno igara, s njima se likovno i glazbeno izražavaju, istražuju prirodu ili programiraju na radionicama robotike, a što je nama, knjižničarkama izvrstan pokazatelj koliko naša lokalna zajednica želi i voli biti uključena u rad i poslovanje Knjižnice – dodala je.

Učlanjeno je 132 novih korisnika pa sada knjižnica ima 2634 članova, te sadrži 55369 primjeraka knjižne i neknjižne građe.

Programi, projekti, knjižnične usluge, kao i članstvo u knjižnici su i dalje besplatni.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×