25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
glazbeni dan

Proljetni ciklus orguljaških koncerata u Središnjoj Podravini: Budite dio koncertnog hoda kroz tri prekrasne župe, uz organizirani prijevoz
P

Kako biste si osigurali prijevoz, ali i okrjepu, prijavite se u Turističku zajednicu područja Središnja Podravina ili u općini Novigrad Podravski

Ne propustite

Inicijativa za održavanje orguljaških koncerata krenula je iz Općine Novigrad Podravski gdje je prošle jeseni po prvi puta održana manifestacija Novigradske jesenske orguljaške večeri.

Vjerujemo da se mještani sjećaju koncerta, jer isti su prošle godine potom održani i u Hlebinama, Virju i Molvama.

– Zbog toga smo se odlučili i na proljetni ciklus orguljaških koncerata koji će se održati ove subote, 15. travnja u prijepodnevnim satima. Kratki koncerti bit će u tri različite župe, odnosno župne crkve i to u Novigradu Podravkom, Virju i Sigecu. U svim tim crkvama postoje zvučne orgulje, a nedavno su obnovljene upravo orgulje u crkvi sv. Marka u Sigecu. Ujedno zahvaljujem gospodi župnicima na suradnji na ovome projektu kao i načelnicima koji su podržali ovu ideju, a to su prvenstveno Novigrad Podravski, Virje i Peteranec s kojim razvijamo suradnju unatoč tome što još nisu član naše Turističke zajednice područja – poručili su iz TZ Središnja Podravina.

Što se tiče subotnjeg koncerta, u 10 sati je početak u župnoj crkvi sv. Martina u Virju. Ondje će o orguljama kratko govoriti Marko Đurakić, a nakon toga će izvesti nekoliko skladbi. Poslije toga autobus će sve zainteresirane odvesti u Novigrad Podravski slijedi koncert. Posljednja točka toga dana bit će u Sigecu u župnoj crkvi sv. Marka.

– Prema tome, ovaj koncertni hod po našem kraju trajat će oko dva i pol sata, a za sve koji žele i mogu sudjelovati organiziran je prijevoz autobusom i to najprije od Sigeca ispred župne crkve u 9.30 sati, zatim preko Hlebina ispred Galerije te preko Novigrada Podravskog kod crkve do Virja. U Virju svi zainteresirani mogu čekati početka koncerta u 10 sati te se pridružiti u autobusu i tako sudjelovati na koncertima u Novigradu Podravskom i Sigecu odakle će se autobusom opet moći vratiti do Virja. Tako želimo osigurati sudionicima iz različitih mjesta da upoznaju naš kraj, naše orgulje te sakralnu baštinu – poručili su organizatori.

Kako biste si osigurali prijevoz, ali i okrjepu, prijavite se u Turističku zajednicu područja Središnja Podravina ili u općini Novigrad Podravski.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×