28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pod opterećenjem

Promet na Bjelovarskoj sve gušći, građani traže rješenje, Jakšić: U planu je famozna obilaznica od rotora i bazena prema kampusu, ali …
P

Mi smo prije dvije godine mjerili promet na području grada Koprivnice, od Podravke prema Varaždinskoj, na Starogradskoj i Bjelovarskoj, i struka je rekla da nemamo nijednu prometnicu koja bi ušla u opterećenje, kaže gradonačelnik

Ne propustite

Iako su brojne prometnice raskopane i na njima se, pogotovo u ovo zimsko vrijeme, pojavljuju rupe, Koprivnica, u globalu, nema problema s prometnim opterećenjem, odnosno prometnim kolapsima. Istina, na pojedinim križanjima se u vrijeme dolaska i odlaska s posla stvaraju gužve, ali sve to zanemarivo je u usporedbi s nekim većim gradovima.

Ipak, na jednoj od gradskih prometnica u posljednje vrijeme priljev automobila sve je veći, promet sve gušći pa se i kolone ponekad stvaraju. Odnosi se to na Bjelovarsku cestu, a glavni razlog leži u tamošnjoj poduzetničkoj zoni, u sklopu koje se nalaze trgovački centar, Pevex, a po novome i McDonald’s, odnosno Mima. Također, na toj strani grada su i dvije benzinske postaje, izlaz na podravsku magistralu pa nas pojačani promet ne treba ni čuditi.

Ipak, takvo stanje pomalo smeta mještanima Bjelovarske, posebno onima koji žive u blizini rotora, ali i onim građanima koji svakodnevno prolaze tom rutom. Sukladno tome, pitaju se postoji li neko drugo rješenje, koje bi promet barem djelomično preusmjerilo, odnosno rasteretilo. Tim više što na rotoru postoji jedan izlaz koji ne vodi nikuda. Isto se pita i Davor Milaković, gradski vijećnik, koji je upit poslao gradskim čelnicima.

Foto: Ivan Balija

– Na Bjelovarskoj cesti promet je prevelik, kolaps se stvarao prije, sada je još veći zbog McDonald’sa, a sve to nije popraćeno adekvatnom prometnom infrastrukturom. Prijedlog je da se od kružnog toka napravi poveznica između Bjelovarske i Braće Radića, radi rasterećenja Bjelovarske ceste. Možda da grad otkupi neka zemljišta i pozabavi se tim problemom – iznio je Milaković pred Jakšića i kolege mu.

Prvi čovjek grada poručio je da svi mi želimo imati centre i pune poduzetničke zone, svi želimo da se nešto događa, a onda se pojavljuje problem zbog gužvi.

– Sukladno tome, ispada da bi bilo bolje da ničega nemamo. No prebacit ću se na pitanje. Mi smo prije dvije godine mjerili promet na području grada Koprivnice, od Podravke prema Varaždinskoj, na Starogradskoj i Bjelovarskoj, i struka je rekla da nemamo nijednu prometnicu koja bi ušla u opterećenje – rekao je Jakšić uvodno pa dodao.

– No činjenica je da se pojačava promet, baš kao što je i činjenica da mi u našim planovima imamo tu famoznu obilaznicu koja bi išla prije rotora, od bazena prema kampusu, ali to nije nešto što Grad Koprivnica može pokrenuti sam. Ta obilaznica automatizmom postaje prometnica Hrvatskih cesta i to se teško može realizirati u godinu-dvije – zaključio je gradonačelnik.

Dakle, plan postoji, ali kad će se i hoće li se uopće ikada realizirati, vrijeme će pokazati…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bolenov dravski put

FOTO Predstavljen projekt izgradnje interpretacijskog centra u Goli, gradit će se pristanište na Dravi, razvijati turističke atrakcije i održivi oblici turizma

Početna konferencija projekta Interpretacijski centar Bolenov dravski put okupila je u prostorijama Koprivničko-križevačke županije dionike ovog važnog projekta za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×