18.2 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kultna serija

Pronađen originalni tekst Kerstnerove komedije “Mejaši”
P

Time je uspješno završena dugogodišnja potraga za tekstom za koji se vjerovalo da je nepovratno izgubljen. Mladen Kerstner mlađi, potvrdio je kako se radi o orginalu jer je prepoznao slova starog očevog pisaćeg stroja

Ne propustite

Iz ludbreške Gradske knjižnice i čitaonice ‘Mladen Kerstner’ stižu sjajne vijesti.

Ravnatelj Stjepan Stjepić i Mladen Kerstner mlađi iz Arhive HRT-a na uvid su dobili originalni tekst TV serije „Mejaši“ Mladena Kerstnera.

Time je uspješno završena dugogodišnja potraga za tekstom za koji se vjerovalo da je nepovratno izgubljen. Mladen Kerstner mlađi, potvrdio je kako se radi o orginalu jer je prepoznao slova starog očevog pisaćeg stroja.

– U fasciklu se nalaze samo dijalozi, po dva primjerka 6 epizoda Mejaša. To ulijeva nadu da ćemo napokon pronaći sinopsis i knjigu snimanja čiji bi se tekst uvrstio u prvu knjigu sabranih djela Mladena Kerstnera. Za ovaj vrijedni pronalazak želim se zahvaliti svim kolegama i kolegicama s HRT-a koji su mi pomogli svojim savjetima i preporukama. Ono što slijedi je predaja zahtjeva pravnoj službi za izradu kopije, nakon čega ćemo krenuti u daljnju obradu. – poručio je ravnatelj Stjepan Stjepić.

mejaši
Foto: Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”
mejaši
Foto: Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×