7.8 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pros i Mijić: “Zbog kršenja zakona ne želimo sudjelovati u radu Turističkog vijeća županijske TZ”
P

Ne propustite

Zbog nepravilnosti i kršenja zakona pri izboru članova u tijela županijske Turističke zajednice, vodstvo Turističke zajednice Grada Koprivnice odlučilo je da njihovi članovi definitivno neće sudjelovati u radu županijskog Turističkog vijeća. Takvu odluku na konferenciji za medije prenijeli su direktor TZ Grada Koprivnive Renato Labazan i zamjenik gradonačelnika Dražen pros, koji je ujedno i izabran u Turističko vijeće. 

Kao što su objasnili i prije nekoliko dana na sjednici Skupštine županijske TZ, predstavnici Grada Koprivnice u Vijeću su tražili četiri člana, iz razloga što se najviše manifestacija uspješno održava u Koprivnici i zbog toga što je koprivnička TZ daleko najviše novčanih sredstava uplatila u TZ Koprivničko-križevačke županije. 

– U 2009. godini uplatili smo preko 100 tisuća kuna u županijsku TZ, odnosno 53% od njihovih ukupnih prihoda. Za usporedbu, Križevci ili Đurđevac uplatili su dva do tri puta manje od nas. Osim toga, novi zakon nalaže da članovi TZ-a koje nemaju svoj ured i direktora ne mogi biti birani u Turistička vijeća niti birati ili donositi odluke o nećemu. Dakle, na sjednici održanoj prije nekoliko dana, napravljene su dvije pogreške. Prva je ta da su unatoč zakonu, u Vijeće ipak izabrani članovi TZ-a koje nemaju formirane urede, a druga je ta da su čak dva zakona prekršena i kod izbora članova u Sabor Hrvatske turističke zajednice. Naime, jedna od izabranih osoba je i direktor županijske TZ Zdravko Mihevc, a kao što sam već rekao, čak dva zakona nalažu da direktor TZ ne može biti izabran u Sabor – objasnio je Labazan te nadodao kako je sramotno da su za Vijeće odbijena i dva člana Podravke, iako Podravka najviše financira gradsku, a samim time i županijsku TZ.

Jedan od izabranih članova u Turističko vijeće je i Dražen Pros koji je na konferenciji potvrdio kako definitivno neće sudjelovati radu toga Vijeća.

– Mi smo naš prijedlog Skupštini uputili tjedan dana prije sjednice, ali je očito da to nitko nije ni pogledao niti se o tome raspravljalo. Naše je mišljenje da je tamo trebalo doći do zajedničkog dogovora, a ne do sistema tajnog glasovanja za koji se je unaprijed znalo kako će završiti. Stava smo da u Turističkom vijeću trebaju biti najkvalitetniji ljudi koji se razumiju u turizam, koji mogu doprinjeti turizmu i radu Vijeća. Mi smo predložili kompetente osobe, ali nažalost prijedlog je bez razmišljanja odbijen i zato odustajemo od rada – ustvrdio je Pros. 

Osim toga, Labazan je rekao kako se TZ Koprivničko-križevačke županije već neko vrijeme loše odnosi prema TZ Grada Koprivnice te da im se redovito ne odgovara na mailove i upite, a isto tako ne dobivaju sve informacije i izvješća s održanih sastanaka.

Upravo zbog svih tih postupaka je i donešena odluka koja je obznanjena na današnjoj konferenciji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevo

FOTO/VIDEO Ljubitelji dobre kapljice imaju u čemu uživati, izložba vina dobro zagrijala Đurđevčane i goste

Vikend u Đurđevcu pun je događanja, a sve je to dio proslave Dana grada. Tako se danas održala i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×