24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pros u radnom posjetu Bonnu i Kreti
P

Ne propustite

U organizaciji asocijacije ICLEI –Saveza gradova za održivi razvoj i Svjetskog vijeća gradonačelnika za prilagodbu klimatskim promjenama, održan je 4. i 5. lipnja u Bonnu u Njemačkoj 2. Svjetski kongres – Gradovi i prilagodba klimatskim promjenama, na kojem je sudjelovao zamjenik gradonačelnika Koprivnice Dražen Pros zajedno sa 600tinjak delegata.

 

Svjetski kongres imena Resilient Cities 2011 u potpunosti je ostvario svoj cilj. Otpornost gradova na klimatske promjene utvrđena je kao koncept za razvoj daljnje izgradnje gradova, jer će samo u urbanim sredinama do 2050. g.,  prema predviđanjima, živjeti oko 7 milijardi stanovnika. U okviru kongresa održan je i Forum gradonačelnika koji je okupio 46 gradonačelnika i predstavnika gradova iz 34 zemlje svijeta. Grad Koprivnica predstavljen je projektima koji se provode u području održivog transporta i energije, a razgovarano je i o budućem sveučilišnom kampusu i interdisciplinarnom studiju održivog razvoja. Koprivnici je uručen i certifikat o potpisivanju Mexico City Pacta, kojim se utvrđuju uloge i napori gradova u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena. Nakon Bonna, zamjenik gradonačelnika zaputio se na Kretu, u Heraklion. Tijekom 7. i 8. lipnja  održan je radni sastanak sudionika projekta Covenant CapaCITY, a na kojem je uz zamjenika Prosa sudjelovalo još 19 predstavnika gradova, udruženja, agencija i institucija iz 15 zemalja Europe. Naime, Grad Koprivnica u sklopu konzorcija iz 15 zemalja, a pod vodstvom u organizaciji Saveza održivih gradova ICLEI, sudjeluje u projektu  pod nazivom Covenant CapaCITY – Izgradnja kapaciteta lokalnih samouprava za provođenje klimatskih i energetskih aktivnosti – od planiranja do akcije i monitoringa. Grad Koprivnica je kao jedan od partnera preuzeo vodstvo u radnom paketu koji obuhvaća Hrvatsku, Estoniju, Rumunjsku, Francusku, Švedsku i Slovačku, a sastoji se od pružanja podrške u razvoju i unapređivanju SEAP-a (Akcijskog plana održivog energetskog razvoja) lokalnim samoupravama. Sudjelujući u projektu Grad Koprivnica će usvojiti znanje od naprednijih i omogućiti tako da se natječe na nacionalnoj i regionalnoj razini,  s ciljem da postane lider u području održivog razvoja i da podupire slične jedinice lokalne samouprave u njihovim naporima.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PROBLEMI U SUSTAVU

Porodiljne naknade kasne, majke bijesne: Ovo je dno dna, moramo od nečega živjeti, a rekli su nam da se snađemo

Veliki problemi nastali su u sustavu isplate porodiljnih naknada, koje velik broj korisnica nije dobilo te je trenutno nepoznato...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×